Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Hvem tager det politiske ansvar for fremtidens skole?

Bodil Noer Kondrup, Glesborg - kondrup@glesborg.net

"Tak for et godt og givende møde mellem lærere og politikere i Norddjurs Kommune  26. januar i Ørum Aktivcenter. Det giver stof til eftertanke at føle sig løftet efter to timer med god debat, udveksling mennesker imellem.

Men træerne vokser ikke ind i himmelen, så hvor er vi nu og i den nærmeste fremtid? Alle indspark og udtalelser fra lærerne denne aften var præget at stolthed over vores profession, men også af områder som inklusion, økonomi, dagens skolelængde etc. som kunne blive meget bedre.

Vores nutid skulle gerne gøre en bedre fremtid, og hvordan skal et godt lærer- og elevliv se ud i Norddjurs?

Jeg vil gerne gøre opmærksom på at 64 ud af 98 kommuner har indgået aftaler med de forskellige lærerkredse. Lokalt er vi nu omgivet af kredse som har indgået aftaler i Randers og Århus. Ville vi kunne trække nogle af disse tråde ud på Djursland? Hvordan kunne vores lærerliv se ud i fremtiden, når vi er rodfæstet og bosat ude på Jyllands næsetip?

Næsten alle partier var repræsenteret på mødet, og flere af jer gav tilsagn om at komme i praktik på en skole i Norddjurs, jeg håber, at det har givet jer en god indsigt i det daglige arbejde som lærer, at være med i undervisningen, i forberedelseslokalet og til møder for en dag eller to.

Det er valgår, og jeg skal beslutte hvor jeg skal sætte mit kryds på den kommunale stemmeseddel. Hvor skal jeg lægge min tro på, hvem der tager ansvar for skolen i Norddjurs? Her tænker jeg ikke kun struktur eller antal skoler, jeg tænker også INDHOLD. Hvad der skal foregå inden for murerne, og hvordan skal livet på en skole udfolde sig? Hvordan løfter vi sammen eleverne, så de dannes og uddannes og får bedst mulige vilkår i Norddjurs?

- jeg ved at mange lærere vil kunne svare på disse spørgsmål, men hvor skal svarerne gives og hvilke ører lytter?"

Publiceret: 07. April 2017 12:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt