Kommunalvalg 2017
Arkivfoto: Lars Norman Thomsen
Arkivfoto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Havnens bestyrelse savner professionalisme

Af Paul-Werner Johnsen, Ellekrogen 5, Grenaa:

“På generalforsamlingen i mandags (23. april, red.) i Grenaa Havn A/S blev regionsrådsformand Bent Hansen valgt som formand for bestyrelsen. Han afløser Poul Anker Lubker. I regnskabet kan man læse, at der har været en omsætningsfremgang og en lille tilbagegang i indtjeningen i forhold til året før. Der stod også, at det kuldsejlede vindmølleprojekt har kostet Grenaa Havn ca. 1,5 millioner kroner. Det er jo, hvad der sker, når man ikke får undersøgt tingene i den rigtige rækkefølge inden, at man hopper ud i sådan nogle ting.

 Når man kigger på bestyrelsens sammensætning, kan man se, at ud af nu 8 tilbageværende medlemmer ( Poul Anker Lübkers plads blev ikke genbesat) er 6 af medlemmerne politikere. Det er Bent Hansen, Jan Petersen, Claus Wistoft, Hans Erik Husum, Lars Jørgensen Møller og Inger Kristine Andersen.

 De to resterende er Christian Algreen-Ussing og Vagn Balle Hundebøll. Jeg har meget svært ved at få øje på nogle personer i bestyrelsen, der i det daglige har med professionelt havnedrift at gøre. Normalvis i en bestyrelse er der flere personer, der i deres daglige virke har noget at gøre med det, de er valgt til at tage ansvar for. Bent Hansen som formand bliver forhåbentlig fint. Har har været vandt til at håndtere store projekter. De mange kommunalbestyrelsespolitikere, der sidder i bestyrelsen, ja, det kan man jo gøre sig nogle tanker om, hvorfor det ser sådan ud. Der har været rejst en del kritik af, at tingene om Grenaa Havn har manglet åbenhed. Det kommer måske af den her sammensætning. Det er som bekendt et godt ben at have, det at sidde i Havnens bestyrelse.

 Jeg mener, at et par professionelle folk, der til daglig har noget med havnedrift at gøre, helt sikket kunne gøre en stor forskel for Grenaa Havns fremtid.”

Publiceret: 27. April 2017 05:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt