Ulf Harbo
Ulf Harbo
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Har vi fået en bedre familieafdeling i Norddjurs?

Af Ulf Harbo, Norddjurs kommunalbestyrelse, Enhedslisten:

"Der har i mange år været store problemer med at overholde loven i Norddjurs Kommunes familieafdeling.

Det kom frem, da man i 2014 fik resultatet af den undersøgelse, en Task Force for udsatte børn og unge havde lavet.

Task Forcen er et fælles samarbejde mellem Socialstyrelsen og Ankestyrelsen, og de fandt ud af, at der bl.a. var problemer med langsommelighed i sagsbehandlingen, ingen netværksinddragelse fra børnenes/familiernes netværk. Hverken i de børnefaglige undersøgelser eller i løsningerne, manglende børnefaglige undersøgelser og mangelfulde handleplaner, manglende afgørelser og manglende begrundelser ved afgørelser.

I december 2014 blev der igangsat et udviklingsforløb sammen med task forcen med det formål, at vi i Norddjurs skulle blive bedre til at overholde loven og skabe mere kvalitet i den forebyggende indsats.

Vi har siden opnormeret området, så hver sagsbehandler højest har 25 sager, hvilket er indskrevet som en budgetbesparelse, fordi det i Sverige og Herning har vist sig, at man kan spare på at få mere kvalitet i den forebyggende indsats.

Konceptet kaldes Sverigesmodellen eller Herning modellen og er ved at have bredt sig ganske godt i det ganske land.

I dag inden kommunalbestyrelsesmødet har vi en temadag, hvor Task Forcens endelige afsluttende rapport efter 2 års arbejde med udviklingsforløbet bliver fremlagt for os.

Jeg må indrømme, at jeg er meget spændt på, hvad vi får at vide i dag, da jeg sidste år har været inde over et par sager, hvor vores familieafdeling ikke har været så gode til at overholde loven på trods af, at der var gjort opmærksom på manglende afgørelser og begrundelser med videre.

Har vi formået at skabe mere kvalitet i den forebyggende indsats?

Er vi blevet bedre til at overholde loven eller har vi "bare" ansat flere sagsbehandlere, som kører videre i et spor og bliver en del af en kultur, hvor man ikke er ret gode til at inddrage borgerne og overholde loven?

Sandheden er nok et eller andet sted midt imellem, men det bliver som sagt meget spændende i dag."

Publiceret: 14. Marts 2017 14:40

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt