Foto medsendt debatindlæg
Foto medsendt debatindlæg
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Har man glemt byggesag nummer 300?

Åbent brev til Norddjurs Kommune ang. Byggesag - Grenaa d. 15-3-2016 ang. sag nr. 2015-0300 eller nr. 2015-0301

Af Annette Krag-Nielsen og Jens Thomsen Hovedvejen 10, 8500 Kirial/Grenaa:

Lokalavisen kender navnene på de kommunale sagsbehandlere, der er nævnt i debatindlægget, men har valgt at pille navnene ud.

Lokalavisen bad i sidste uge formanden for Miljø- og Teknikudvalget, Jens Meilvang (I), om en kommentar til debatindlægget. Rykkede udvalgsformanden mandag 21. marts 2016 for en kommentar. Han svarede tilbage, at har rykket for en forklaring fra forvaltningen.

 

 

"Norddjurs passerer 1000 byggesager.

Stod der i den lokale avis for et stykke tid siden. Det kan godt være, men nr. 300, hvor anmeldelsen blev sendt ind i april md.  2015, er ikke færdigbehandlet endnu.

Alt blev afleveret: måleblad over grunden, tegning af fundament,  matrikelkort, billeder og specifikationer.

Herefter fik vi at vide, at den blev betragtet, som en minivindmølle og måske ikke behøvede en landzonetilladelse. Overdraget fra en sagsbehandler 6.  maj 2015 til  en sagsbehandler, der sidder i byggesagsafdelingen,  og sidder, det gør hun nok endnu.

D. 13-5-2015 sender  vi en tegning til placering på grunden ind sagsbehandleren i byggesagsafdelingen og får ingen svar.  D. 28-5-2015 tegning af fundament. Ingen svar.  D. 2-6-2015 revideret tegning til fundament. Ingen svar.

Vi går selvfølgelig ud fra, at sagen er en små byggesag efter overdragelsen til sagsbehandleren i byggesagsafdelingen i byggegruppen og går i gang med, at opstille vindmøllen efter småbygningsreglementet. Der taler om, at man kan gå i gang efter anmeldelse, og hvis man ikke har hørt noget inden 14 dage, er man sikret en igangsætningstilladelse.

D. 17-7-2015. Så kom der endelig svar: I stedet for sagsnr. 2015-300 er det nu lavet om til sagsnr. 2015-301.

En foreløbig vurdering:  Landzonesag. Vindmøllen skulle placeres foran en port til store lastbiler og blokere for indkørsel  til smørehal  og ude på en  erhvervsgrund, der måske senere skal  afvikles og sælges eller lejes ud fra beboelsen til erhvervsformål og uden vind, idet den kommer til og stå i hjørnet af 2 vindbælter. Noget om bevaringsværdigt landskab o.s.v. uden tanke for, at der har været erhverv, her på stedet og i hele området siden arilds tid.

Der er støbt fundament.  Resten af rejsningen af møllen:  Her  drejer det sig kun om nogle få dage, men vi stopper og venter på svar på, hvad hun så vil have,  der skal ske. Sagsbehandleren skal vi ikke tage kontakt til mere iflg, vores sagfører, idet vi har gjort, hvad vi kunne gøre.

D. 28-8-2015 fra sagsbehandler i Byg og Miljø: Standsningsmeddelelse  med trussel om bål og brand, politi og dagbøder, uden dommerkendelse eller polititilhold, så nu er det os der sidder og afventer byggegruppens beslutning."

 

Publiceret: 21. Marts 2016 19:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere