Kommunalvalg 2017
Hans Fisker Jensen (S)
Hans Fisker Jensen (S)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Hans Husum og Venstre spreder 'fake news' om Norddjurs økonomien

Af Hans Fisker Jensen, gruppeformand for Socialdemokratiet, Norddjurs Kommunalbestyrelse:

Kassekreditreglen

Kassekreditreglen betyder at, kommunens gennemsnitlige likviditet over de sidste 12 måneder skal være positiv, dvs. at kommunens kassebeholdning, bankindestående og lignende likvide midler skal overstige kommunens kortfristede lån i form af kassekreditter m.m.

"En historie om at Norddjurs Kommune er ved at komme under administration har fået Venstres Hans Erik Husum til at gentagne sit mantra om, at vi smider penge ud af kommunekassen hver eneste måned. Et medlem af økonomiudvalget burde videre bedre og lade være med at sprede "fake" news i medierne.

Kendsgerningerne er, at kommunens gennemsnitlige likviditet i 2017 stabiliserede sig på omkring 120 mio. kroner eller 3.100 kroner pr. indbygger. Vores økonomiske politik siger, at vi skal have gennemsnitlig 80 mio. kroner i kassen eller godt 2.000 kroner pr. indbygger. Det samme siger Indenrigsministeriet, og samme ministerium om det at komme under administration, når kassebeholdningen er omkring 40 mio. kroner eller 1.000 kr. pr. indbygger.

I 2014 og 2015 havde vi en betydelig højere kassebeholdning. Vi besluttede politisk at nedbringe kassebeholdningen ved at øge investeringerne midlertidigt. Det betød mere asfalt på vejene, blandt andet Nordkystvejen og Kanalvej. Vi besluttede at investere i nye børnehaver blandt andet i Grenaa, Auning og Vivild for blot at nævne nogle af de større investeringer. Vi valgte politisk at investere i fremtiden.

Det betød selvfølgelig, at kassebeholdningen har været faldende de seneste år, men det er et kontrolleret og politisk vedtaget fald.

Jeg ved godt, at Venstre mener, kommunen snart går konkurs, og at Husum og Venstre vil have en ikke nærmere defineret balance i Norddjurs Kommunes økonomi. Men hvad Venstre vil, får vi som sædvanlig aldrig at vide meget præcist. Vi ved dog, at det skal være "liberalistisk", så lad mig gætte på, at Venstre mener, Norddjurs Kommune skal igennem en hård sparekur for at rette op på "kommunens elendige" økonomi.

Uanset den slet ikke er så elendig, så ville det dog være forfriskende, om Venstre vil offentliggøre deres sparekur. Imens Venstre så regner på det, så knokler vi andre videre med at skabe udvikling i Norddjurs Kommune, der har Midtjyllands laveste indkomstgrundlag. Vi knokler for at få folk i arbejde og få vækst i indbyggertallet og har investeret i, at der var grundlag for det.

Vi har lige siden kommunens start været afhængige af tilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner, lånepuljer og senest fik vi i 2017 et tilskud fra finansloven, som DF sikrede.

Hans Husum kunne starte med at læse likviditetsoversigten,  som han fik i begyndelsen af marts fremfor at bekræfte usande avis-historier om Norddjurs Kommunes økonomi, for den har vi styr på." 

Publiceret: 28. Marts 2017 22:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt