‘Strandhuset og de ny velkomstcenter, som det kommer til at tage sig ud i følge arkitektforslaget
‘Strandhuset og de ny velkomstcenter, som det kommer til at tage sig ud i følge arkitektforslaget
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Flyt nu det planlagte velkomstcenter

Af Elsebeth Hansen, Mellemtoften 5, Skæring, og Poul-Henrik Knuthsen, Skåde Højgårdsvej 83, Højbjerg:

“For et år siden erklærede Danmarks Naturfredningsforening i Østjylland sin modstand mod et påtænkt velkomstcenter for Nationalpark Mols Bjerge, placeret på kysten ved Kalø Slotsruin. Det skete efter, at tusindvis af mennesker havde stået med bål og fakler på strandene for at værne de frie, danske kyster mod nybyggeri.

Siden har flertallet i bestyrelsen for Nationalpark Mols Bjerge besluttet, hvordan et eventuelt velkomstcenter ved Kalø Slotsruin skal se ud. Efter nogle års heftig debat og en arkitektkonkurrence står bestyrelsesflertallet nu med et vinderprojekt, som vi ikke tager stilling til, men finder, at placeringen er helt forkert.

Vinderprojektet bør ikke bygges i et landskabsfredet område af national betydning. Tilmed i et Natura 2000 område med særlig sårbar natur, der er under EU-beskyttelse. Her hører sådan et stort byggeri slet ikke til, og tilladelse til det bør ikke gives. Tilmed søges det opført af nationalparkbestyrelsen. Det er grotesk.

Byggeplanerne indebærer nye vejanlæg, og parkeringen skal flyttes højere op i landskabet. Dette påtænkte parkeringsanlæg kræver en ny lokalplan, og yderligere indgreb i de fredede arealer, der strækker sig mellem Hestehaveskoven mod vest og Ringelmoseskoven mod øst, omkring Rønde Gyde og helt ud til Kalø Slotsruin. Selvom P-forholdene kunne ønskes ændret og forbedret, skal det ikke samtidig give anledning til at opføre et stort, nyt og dyrt velkomstcenter, der helt vil ændre det fredede områdes karakter.

Vi foreslår, at et nyt velkomstcenter placeres på Kalø Hovedgård, i og ved Karlsladen, der netop er restaureret og nu anvendes til udstillingsformål for Nationalparken.”

Publiceret: 02. Marts 2017 13:32
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

Annonce
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Norddjurs
Seneste
Lokalavisen Norddjurs
Mest læste
Lokalavisen Norddjurs
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt