Kommunalvalg 2017
Henrik Holmsted Pedersen
Henrik Holmsted Pedersen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Facebook - et demokratisk problem?

Af Henrik Holmsted Pedersen, Robstrupvej 21, 8500 Grenaa:

“Efter en vild, voldsom, langvarende og overophedet facebook-debat mellem undertegnede og borgmester Jan Petersen tirsdag aften kom det frem, at Jan Petersen ikke vil være venner med en kritisk borger fra Norddjurs. Omtalte borger er Henriette Vendelbo, som af tre omgange forgæves har forsøgt at opnå Facebook-venskab med Borgmesteren.

Af Borgmesterens påståede private Facebook- profil fremgår, at Jan Petersen er “DIN BORGMESTER” og der anvendes “PARTILOGO og PARTIBETALT FOTO”. Hvor privat kan en sådan profil så være? Bruger og anvender Jan Petersen ikke sit embede på sin påståede private Facebook- profil?

Er den Socialdemokratiske gruppe indforstået med, at det Socialdemokratiske logo og billede anvendes i en sammenhæng, som legaliserer udelukkelse af Kommunens egne borgere?

Et er, at Jan Petersen ikke vil være venner med Henriette Vendelbo, men berettiger det så Borgmesteren til at komme med angreb på samme person på andres borgeres Facebook profiler?

Er det den måde Socialdemokratiet forvalter lighedsprincippet på?”

Lokalavisen har opfordret borgmester Jan Petersen til at svare på Henrik Holmsted Pedersens indlæg. Det gør han her:

“Nogen lang debat var det ikke på facebook. Henriette Vendelbo anvendte lejligheden til at spørge om noget helt andet end det debatten på facebook handlede om, nemlig at jeg ikke ville godkende hende som ven på facebook. Jeg svarede hende, hvilket så udlægges som et angreb. 

Min facebook profil er privat, og jeg er ikke forpligtet til at være venner med Henriette Vendelbo. Jeg har blokeret et antal brugere af facebook, begrundet i deres tone eller at de anvender min facebook-profil til formål, som jeg ikke vil lægge navn og holdning til.

Der er kritiske røster - også blandt mine mange venner og ganske mange er ikke enige med mig. Det er uden problemer, når tonen blot er ordentlig. Kritiske kommentarer er velkomne og kommer. Men jeg vil ikke stille en privat facebookprofil til rådighed for Henriette Vendelboe og hendes konstante kampagner. Dog har jeg ikke blokeret Henriette Vendelboe.

Jeg er i min fulde ret til at anvende min stillingsbetegnelse på samme måde som andre kan benævne sig som maskinarbejder eller arkitekt også uden at det udløser en pligt til at være venner med alle. Mine muligheder for at anvende partilogo og fotos er alene en sag for Socialdemokratiets og dets medlemmer.”

Norddjurs borgmester Jan Petersen. Foto: Lars Norman Thomsen
Norddjurs borgmester Jan Petersen. Foto: Lars Norman Thomsen
Publiceret: 23. Marts 2017 10:31

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt