Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Big Isn't Beautiful - når det gælder specialområdet

Af Helle Steffensen, Mikkelvej 8, 8950 Ørsted:

"Det er mig ubegribeligt, at nogle politikere tror, at man kan fjerne elever med særlige behov, med et pennestrøg. Og at tilbuddet til de få, der får en plads i Specialafdelingen, vil blive bedre af, at samle det i større enheder på større skoler.

På Langhøjskolen, Vivild Børneby har vi en velfungerende specialafdeling, hvor eleverne trives. På grund af skolens størrelse, både hvad angår areal og elevantal, har disse elever gode muligheder for at være en del af skolens miljø, hvor de bliver set og hilst på af andre elever og voksne og derved føler sig inkluderet i det store fællesskab.

Mange af eleverne i specialafdelingen kommer med lav selvværd og selvtillid og nogle har angstproblematikker, hvor det at færdes udenfor specialafdelingen er en stor udfordring.

På en lille skole, som Langhøjskolen, har disse elever mulighed for gradvis at mindske graden af frygt ved fx at deltage i fællesarrangementer, så som morgensang i Festsalen, hvor man har en aftale om at sidde tæt ved udgangen.

Disse elever kan øve sig i, at færdes på skolen, hvor både pedellen og skolebibliotekaren kender eleverne og deres udfordringer og behov.

Vi har ligeledes mange elever med ADHD-diagnosen. Disse elevers største udfordring er ofte at danne sig overblik.

Dette manglende overblik giver større udfordringer, des større stedet er. Jeg mener, at ADHD-elever har bedre mulighed for udvikling og inklusion på en mindre skole.

De seneste trivselsmålinger viser, at elever i det hele taget trives godt på små skoler. Og dette må da vægte højt, når man overvejer, hvor elever med særlige behov har bedst mulighed for trivsel, læring og udvikling." 

Publiceret: 10. Maj 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt