Else Søjmark (A). Arkivfoto
Else Søjmark (A). Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Kulturen er vækstdriver for turismen

Af Else Søjmark, formand for Kultur- og Udviklingsudvalget, Norddjurs Kommune og Kulturring Østjylland

Kultur er et afgørende grundlag for styrkelse af vækst og udvikling i erhvervslivet og turismen. Det glæder mig derfor også, at kultur og turisme er indarbejdet i det reviderede forslag til politik, som blev endelig godkendt på kommunalbestyrelsesmøde den 13. juni. Og det helt i forlængelse af høringsvaret fra Kultur- og udviklingsudvalget.

Kultur er indskrevet i politikken i en oplevelsesøkonomisk sammenhæng. Og hermed anerkendes kulturens betydning som vækstdriver.

På side 7 står blandt andet (tekst med kursiv er ny tekst):

Et vigtigt element i udviklingen af turismen i Norddjurs Kommune er, at de nødvendige overnatningsmuligheder er til rådighed for turister. Derfor er et samarbejde med alle parter i turismeindsatsen centralt for at udvikle overnatningsmuligheder, der matcher turisternes ønsker.

Et attraktivt kulturliv er et andet eksempel, der har stor betydning for udviklingen af turismen i Norddjurs Kommune. Kulturen er en vækstdriver, der kan understøtte oplevelsesøkonomien og dermed turisme og turismesamarbejdet i Norddjurs Kommune.

Kort sagt: Kultur, turisme og erhverv både kan og skal spille hinanden endnu bedre. Og rammen er nu også sat i Norddjurs Kommunes nye erhvervspolitik, som den er det i de nye politikker på Kultur- og fritidsområdet.

Det glæder mig meget.

Publiceret: 21. Juni 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Lokalvisen Folkebladet
Seneste
Lokalvisen Folkebladet
Mest læste
Lokalvisen Folkebladet
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt