Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Havvindmøllepark ved Mejlflak en katastrofe - også for mennesker i Skødshoved

Af Mette Hjermind Dencker MF, ordfører for landdistrikter og øer for Dansk Folkeparti:

"Engang imellem må man bare tage sig til hovedet. Planerne om at banke en stor havvindmøllepark op lige der i Århusbugten, hvor den vil genere flest mennesker, er en sådan anledning til at tage sig til hovedet i bar frustration og dyb undren. For det giver ingen mening. Og jeg vil på det kraftigste opfordre energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt til at engagere sig i sagen og afværge katastrofen.

Den naturskønne Århusbugt vil blive skæmmet af 20 kæmpestore vindmøller på 150 meters højde, hvis Mejlflak-projektet bliver en realitet. Til stor gene for mennesker på Samsø, Tunø, langs Odderkysten, langs Århus, Risskov, Egå samt i Skødshoved på Mols. For ikke at tale om dyrelivet i det nærliggende Natura2000-område, som er rigt på sæler. Området kunne ganske enkelt ikke være valgt meget værre.

Pr. 1. januar er der ellers blevet lavet nye regler, som giver kommunerne mulighed indsigelsesret i forhold til den slags projekter. Formålet med lovændringen har blandt andet være at sikre, at de lokale borgere – via deres kommune – har mulighed for at blive hørt. Men European Energy, firmaet der vil opføre havvindmølleparken, fik sendt deres ansøgning afsted to dage før lovændringen trådte i kraft. Snedigt. Men ikke så smart for de, som frygter, at få den dejlige bugt skæmmet af de enorme vindmøller.

Jeg har ikke noget imod vindmøller. Men det er altså hul i hovedet at bygge en industriel havvindmøllepark lige midt i et skønt naturområde, som så mange dyr og mennesker har stor glæde af.

Selvom ansøgningen fra European Energy blev indleveret, inden de nye regler trådte i kraft, kan der ikke være tvivl om, at opførslen af Mejlflak-havvindmølleparken uden kommunal indsigelsesret er i strid med intentionerne i den nye lovgivning. Derfor vil jeg endnu engang opfordre minister Lars Christian Lilleholt til at afsøge alle muligheder for at stoppe projektet."

Publiceret: 30. Marts 2017 15:36

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt