Leif Lahn Jensen (th), der her ses sammen med sin spindoktor Jeppe Würtz Petersen under valgkampen i juni 2015, vil kæmper for, at det bliver Folketinget, der skal godkende havbrug. Foto: Lars Norman Thomsen
Leif Lahn Jensen (th), der her ses sammen med sin spindoktor Jeppe Würtz Petersen under valgkampen i juni 2015, vil kæmper for, at det bliver Folketinget, der skal godkende havbrug. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Havbrug skal godkendes af Folketinget

Af Leif Lahn Jensen (S), MF, Arbejdsmarkedsordfører:

“Som man har kunnet læse i aviserne, er der stor opstand mod oprettelse af havbrug omkring Djursland blandt befolkningen.

Jeg er meget enig i de bekymringer.

Man kan fra Norge og andre steder, hvor der i dag er havbrug, se at det har en påvirkning på miljøet, og derfor er jeg bange for, at det kan få betydning for vores strande. Vi har en del turisme på Djursland og er kendt for vores gode badestrande og vores skønne natur, og det må og skal vi passe på.

Derfor har jeg interesseret mig for denne sag fra starten af, hvor jeg har haft møde med gode lokale folk fra Djursland, som kæmper imod havbrug, taget kontakt til de to borgmestre, og haft en del kontakt til vores fødevareordfører Simon Kollerup.

Problemet med denne sag er, at et flertal i folketinget gerne vil have havbrug, så vi kunne jo bare som parti vælge at være imod og så blive nedstemt. Men vi har valgt at gå ind i sagen og forsøgt, at undgå skade på vores natur og dyreliv. Derfor har vi foreslået disse tiltag, hvor det ser ud til at Dansk Folkeparti har valgt at bakke op.

Jeg syntes, det er godt, at vi kan være med til at forbedre mulighederne for at bevare vores natur, men jeg er forsat bekymret for disse havbrug. Som forslaget er nu, vil det være ministeren, der skal godkende de enkelte havbrug. Det kan godt bekymre mig en del, især med den regering vi har nu.

Derfor vil jeg stadig tale for, at alle ansøgninger om havbrug skal parlamentarisk godkendes. Det vil sige, at Folketinget og dermed befolkningen skal have mulighed for at stoppe de havbrug, som man mener vil skade miljøet.

Samtidig vil jeg forsat kæmpe for flere penge bedre mulighed og bedre rammer for at oprette dambrug på land. Disse dambrug kan bedst styres på land og bedre undgå forringelser af miljøet. Vi skal sikre, at virksomhederne forsat vil gå den vej, og de vil se det som en bedre forretning end at oprette havbrug.

Jeg håber virkelig, denne sag ender godt og vil godt takke alle dem, som har kæmpet mod disse havbrug, da jeg godt kan være noget bekymret.”

Publiceret: 02. Maj 2017 08:56

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt