Mads Nikolajsen (SF)
Mads Nikolajsen (SF)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Forbandelsen hævet over yderligere letbanesamarbejde

Af Mads Nikolajsen, Medlem af letbanerådet for Midttrafik og af Norddjurs kommunalbestyrelsen (SF):

"Puljen til bedre og billigere kollektiv trafik er vedtaget af partierne SF, EL, S, RV og DF. De har netop fordelt 2017-midlerne.

Det er godt og vigtigt at rabat for pensionister, studerende og børn fortsætter på fjernbusserne, som f.eks. 888 der kører mellem Djursland og København. Også ordningen med ungdomskortet fortsættes med trafikforliget her.

Og så er ”forbandelsen hævet” over yderligere letbanesamarbejde i Østjylland.

Regeringen og Venstres trafiktalsmænd har de seneste år talt letbanesamarbejdet ned, og har været bremsende overfor udvidelsesvisioner og -planer. Nu afsættes uden om regeringen 40 millioner til forundersøgelser og VVM af etape 2 af Aarhus Letbane, som omfatter Hinnerup, samt til undersøgelser af en eventuel terminal i Brabrand for letbane, fjerntog, regionaltog og bybusser.

Det var tosset at sætte letbaneudbygning i stå.

Jeg har besøgt letbanen i Bergen, som startede for et par år siden. I Bergen har man udvidet letbanestrækningerne i en løbende proces. Det er på høje tid at arbejdet med nye etaper styrkes hos os.

Østjylland får snart to letbanefingre til Djursland – via Skejby og via Risskov – og en letbanefinger til Odder. De næste ”fingre” til Hinnerup og Brabrand kommer vi videre med nu."

Publiceret: 10. Februar 2017 10:58

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere