Lars Christian Lilleholt. Foto: Steen Brogaard.
Lars Christian Lilleholt. Foto: Steen Brogaard.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Farvel til oliefyret i Norddjurs og Syddjurs

Af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V):

"Kære borger i Norddjurs og Syddjurs Kommune

Vi går varmere tider i møde og kan snart slukke radiatorerne. Så måske er det nu, du skal spørge dig selv: - Er det i år, jeg skal pensionere mit gamle oliefyr?

I jeres kommune er der nemlig fortsat 1.489 bygninger (Norddjurs) og 2.580 bygninger (Syddjurs), der opvarmes med oliefyr. Oliefyret er en dyr måde at holde vinterkulden for døren. Men for dig, der ikke har adgang til fjernvarme- eller naturgasnettet, kan det være svært at få øje på gode alternativer. 

En varmepumpe kan være en god løsning for rigtig mange. Men de koster typisk i omegnen af 100.000-150.000 kr., som det langt fra er alle, der har stående på kontoen eller har lyst til at låne i banken. 

Her kan en varmepumpe på abonnement måske være løsningen.  Jeg har sammen med partierne bag Energiforliget søsat en ordning, som gør det lettere at skrotte sit gamle oliefyr til fordel for en moderne varmepumpe.

Ordningen betyder, at et energiselskab påtager sig ansvaret for papirarbejde, installation og finansiering af varmepumpen, mens man som husejer til gengæld betaler for sit varmeforbrug. Mange oplever en besparelse på 25 procent på varmeregningen.

Desuden er det er godt for klimaet og bidrager til Danmarks ambition om at blive uafhængig af kul, olie og gas i 2050. 

Du kan læse mere på Energistyrelsens hjemmeside www.sparenergi.dk, hvor du også kan finde gode råd til energieffektiviseringer af hjemmet."

 

Publiceret: 13. April 2017 13:02

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt