Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen
Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Europæisk Kulturhovedstad 2017 – også på Djursland

Af Britt Bager, folketingsmedlem for Venstre, Djurskredsen:

"I januar blev Aarhus på fornemste vis indviet som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Jeg oplevede indvielsen på nærmeste hold, og det er svært ikke at blive ramt af den optimisme, som summer i hele Østjylland. For titlen som Europæisk Kulturhovedstad er et løft for både regionen og de enkelte kommuner. Det tiltrækker turister, skaber vækst og styrker det kulturelle sammenhold – også på Djursland, hvor kulturåret er en gevinst for både vores kulturliv, erhvervsliv og turismesektor. 

Kulturårets samlede budget er på cirka 450 millioner kroner og byder på mere end 300 forskellige arrangementer.

Alene på Djursland er der f.eks. en tre-dages streetfestival i Kraftværket.com, danseshowet IKAROSKOMPLEKSET ved Aarhus Lufthavn, en flydende scene for kultur og musik ved Ebeltoft samt udstillinger hos Museum Østjylland, hvor der vil være fokus på Norddjurs' historie de sidste 10.000 år.

Arrangementerne spænder tydeligvis bredt – både indholdsmæssigt og geografisk – og jeg ser meget frem til at opleve så mange arrangementer som muligt. 

Kulturåret er kulminationen på fem års intensivt arbejde, og der er ingen tvivl om, at 2017 bliver fyldt med store kulturelle oplevelser. For mig som politiker bliver det dog også interessant at se, hvilket ”afkast” denne her investering medfører. F.eks. viser tal fra den tidligere kulturhovedstad Umeå, at hver investerede krone kom fire en halv gang igen. Bliver kulturåret en succes på den front, er det også med til at understrege det store vækstpotentiale, der befinder sig i samspillet mellem vores kultur- og erhvervsliv. 

Nu skal vi i første omgang nyde det kulturelle 2017, for der er ingen tvivl om, at vi oplever noget helt særligt og noget, vi kommer til at tale om i mange år. Og forhåbentlig kan det være med til at styrke det østjyske kulturliv, som i forvejen er inde i en rivende udvikling. Se bare på de lokale fyrtårne Gl. Estrup Herregårds- og Landbrugsmuseum og Fregatten Jylland. To konkrete eksempler på kulturinstitutioner, der de seneste år har udviklet sig og i dén grad trukket mange mennesker til."

Publiceret: 06. Februar 2017 19:24

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Lokalvisen Folkebladet
Seneste
Lokalvisen Folkebladet
Mest læste
Lokalvisen Folkebladet
112