Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Der er ikke nogen fremtid for Djursland i at forurene vores havvand

Af Carsten Bech, på vegne af Radikale på Djursland:

RESOLUTION OM HAVDAMBRUG  - VEDTAGET AF RADIKALE VENSTRE – Djurskredsen- Syddjurs & Norddjurs lokalforeninger 6.april 2017.

"Radikale Venstre på Djursland opfordrer på det kraftiske regeringspartierne VLAK, samt støttepartiet Dansk Folkeparti, til at tage planerne om store forurenende havdambrug af bordet.

Det virker meningsløst, at borgerne og virksomheder skal betale en høj afgift for at rense spildevandet, hvorefter der efterfølgende gives tilladelse til, at havdambrug, kan udlede store mængder direkte i havet.  Det er at holde borgerne for nar. Vi ser at faglige forudsætninger bliver tilsidesat i denne sag.

Det traditionelle fiskerierhverv, turisterhvervet vil lide under store havdambrug ved Djurslands kyster. Gødning,foderrester, kobber og medicin skal ikke udledes i havet. Det skal renses fra. 

Radikale Venstre ønsker I stedet at samle indsatsen om en miljøvenlig produktion på land, hvor der er mulighed for at rense spildevandet.

Her er Danmark allerede i front internationalt, og vi har en stor produktion af ørred. Der er således gode erfaringer der kan anvendes til bæredygtig fiskeopdræt. De mange millioner der er afsat til at støtte havdambrug bør i stedet anvendes på at udvikle landbaseret opdræt af saltvandsfisk. Det er der fremtid i.

Der er ikke nogen fremtid i at forurene vores havvand.

Publiceret: 10. April 2017 05:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere