Per Dalgaard
Per Dalgaard
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Dansk Folkeparti udviser rettidig omhu

Kommentar til leder i Adresseavisen Syddjurs og Lokalavisen Norddjurs

Af Per Dalgaard, (DF) byrådsmedlem i Syddjurs:

"Lederen i Adresseavisen den 8. marts er i sit indhold verdensfjern og langt væk fra den virkelighed, der opleves mange andre steder i landet end på Djursland. Den forsøger af virke beroligende og samtidig være afvisende overfor, hvordan situationen i dagens Danmark ser ud. En situation som åbenbart ikke er nået til Kolind på Djursland. Jeg er forbavset.

Læs også: Kommentar: Ren DF-symbolpolitik 

Og ja det er ganske rigtigt, at vi her på Djursland ikke (endnu) oplever den tilsidesættelse af gode danske traditioner, sådan som det ses i andre byer her i landet. Hvor netop servering af svinekød i en del institutioner forbydes, og hvor selv et stort hospital, Hvidovre Hospital, kun serverer halalslagtet kød. Utroligt.

Dertil har store supermarkeder forsøgt at undlade at pynte op til jul, hvilket heldigvis medførte et ramaskrig, hvorfor det blev ændret. Disse uacceptable forhold vil DF med sit forslag tage i opløbet, og afvise, at danske traditioner udelades. Udelukkende med det formål at tilfredsstille den muslimske befolkning. Det er efter min mening ren kulturforræderi.

Den gode redaktør mener, at vores forslag er ren symbolpolitik. Det har han ret til at mene. Han skriver også, at 'normalt er bespisningen i de kommunale institutioner ikke noget , som lokalpolitikere skal blande sig i.' Også det har han ret til at mene.

Men desværre er alt ikke mere så normalt. Derfor vil DF på Djursland, og i øvrigt i andre Østjyske kommuner, være på forkant med udviklingen, således at vi fastlægger, at det ikke kan tillades at afskaffe gamle, danske traditioner.

Vi kalder det rettidig omhu. Nu da den gode redaktør er så vild med citater ude fra den store verden, så har den tyske forfatter Thomas Mann i 1924 skrevet: 'Tolerance er en forbrydelse, når den udøves overfor ondskab'. 

Hvorfra og hvordan ondskaben i dag udøves, er det enhver frit for at fundere over."

Publiceret: 10. Marts 2016 07:49

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere