Rasmus Dalsgård Lund (7) scorer i hver kamp fast minimum en håndfuld mål fra stregpositionen. Jannek de Place (21) døjer med en knæskade, som ÅHG håber at få bugt med inden næste kamp Team Favrskov søndag 12. marts i Åstrup Hallen. Foto: Lars Norman Thomsen
Rasmus Dalsgård Lund (7) scorer i hver kamp fast minimum en håndfuld mål fra stregpositionen. Jannek de Place (21) døjer med en knæskade, som ÅHG håber at få bugt med inden næste kamp Team Favrskov søndag 12. marts i Åstrup Hallen. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

3. division håndbold: To vigtige sejre bringer ÅHG tættere på 2. division

Aastrup/Hammelev-Grenaa spiller i 2. division efter sommerferien, hvis holdet i de sidste fire kampe formår at spille sine kort rigtigt

Kamprapport:

Hadsten Sports Klub - ÅHG 25-27 (16-13)

Scorekort ÅHG:

 • Rasmus Josefsen 5
 • Rasmus Dalsgård Lund 5
 • Joachim Pedersen 5
 • Mikkel Due 3
 • Andreas Lahn Mittet 3
 • Jonathan V. Johansen 3
 • Lasse Mogensen 2 (1)
 • Andre 'Topper' Nielsen 1

Kamprapport:

AGF 2 - ÅHG 22 - 27 (10-12)

Scorekort ÅHG:

 • Rasmus Josefsen 7
 • Jonas Pedersen 4
 • Rasmus Dalsgård Lund 4
 • Andreas Lahn Mittet 4
 • Jonathan V. Johansen 3
 • Lasse Mogensen 2 (2)
 • Mikkel Due 1
 • Jacob Pedersen 1
 • Jannek de Place 1

Aastrup/Hammelev-Grenaas (ÅHGs) håndboldherrer var spændte på formen efter tre ugers håndboldpause, hvor to på papiret svære udekampe mod Hadsten Sports Klub og AGF 2 ventede mandskabet.

Kravet var sejre, hvis chancen for oprykning til Serie 2 fortsat skulle forfølges, og ÅHG levede op til egne forventninger med sejre på 27-25 (13-16) over Hadsten Sports Klub og 27-22 over AGF 2 (12-10).

I begge kampe var ÅHG uden en ferierende Frederik Lyng, mens Jacob Pedersen manglede mod Hadsten Sports Klub, og broderen Joachim Pedersen mod AGF Aarhus.

Endvidere blev Jannek de Place slemt knæskadet mod Hadsten Sports Klub, så der kun var små ti minutter i ham i opgøret mod AGF.

"Det ser godt ud, det må vi erkende, med fire kampe igen, men jeg vil helst ikke komme med mulige scenarier forud for de sidste kampe," siger assistenttræner Carsten Vikkelsø Jensen.

Realistisk bedømt bliver kampen om direkte oprykning til 2. division nu udelukkende en sag mellem ÅHG og HEI. Skovbakken og AGF kan ikke rykke op, fordi de to klubber i forvejen har hold i 2. division, der hverken kan rykke op eller ned, og en klub kan som bekendt ikke være repræsenteret med mere end et hold i 2. division.

HEI's bedste hold spiller også i 2. division, men holdet ligger i øjeblikket til oprykning til 1. division. Derfor kan andetholdet godt rykke op.

ÅHG har på nuværende tidspunkt et forspring på 2 point til HEI. De to hold mødes i næstsidste spillerunde i Skæring Hallen. Det modsatte opgør sluttede uafgjort.

Kun nummer et rykker direkte op, nummer næstbedst skal ud i et kvalifikationsspil, der aldrig er sjovt.

Mikkel Due har kæmpet sig tilbage efter at have været helt ude på grund af generne fra en trafikulykke for mere end et halvt år siden. Foto: Lars Norman Thomsen
Mikkel Due har kæmpet sig tilbage efter at have været helt ude på grund af generne fra en trafikulykke for mere end et halvt år siden. Foto: Lars Norman Thomsen

Svært mod Hadsten Sports Klub

I opgøret mod Hadsten Sports Klub var ÅHG rundt på gulvet i første halvleg.

"Vi var bagud 5-0 og 7-1, før vi hentede dem ved 12-12, for så at slutte dårligt af i første halvleg, så vi var bagud med tre ved pausen," fortæller Carsten Vikkelsø Jensen.

ÅHG forsøgte sig med begge keepere, Kristoffer Petersen og Kasper Thorsted, i det første 30 minutter i håb om at finde stabilitet, men uden det store held.

Til gengæld fik Kristoffer Petersen fat efter pausen, hvor ÅHG gik fra bagud 16-13 til at føre 20-17.

"Kampen var dog spændende frem til det sidste halve minut, hvor vi kommer afgørende foran 27-24. Det skyldes ikke mindst et par gode aktioner fra en mere og vigtig mand for os, Andreas Lahn Mittet," siger assistenttræneren.

Carsten Vikkelsø Jensen roser især Hadsten-mandskabet for dets to stærke backs.

"Klart to af de bedste i rækken, og de voldte os store problemer, som de gør alle andre hold i rækken."

ÅHG missede hele fem straffekast ud af seks. Et sjældent syn var det at se Lasse Mogensen brænde tre af slagsen.

Flot forsvarskamp mod AGF

I tirsdagens opgør mod AGF klokken 20.45 i Ceres Park, Hal 1, var forsvaret på plads fra første fløjt foran en velspillende Kristoffer Petersen.

"Vi spiller den klart bedste forsvarskamp i sæsonen, og det blev afgørende for kampens udfald," siger Carsten Vikkelsø Jensen.

ÅHG måtte trække store veksler på bagkæden Rasmus Josefsen, Mikkel Due og tilbagevendte Jonas Pedersen i mangel på alternativer, når Jannek de Place var stort set ukampdygtig, og Joachim Pedersen var blevet hjemme på grund af arbejde.

"De tre spillede en god kamp på vanskelige betingelser. Rasmus Josefsen var især før pausen vanvittigt godt skydende og scorede mange mål."

Foran 12-10 ved pausen så det godt ud for gæsterne mod et AGF-hold, der stillede stærkt op på samtlige pladser.

"De spillede måske lidt for individuelt, mens vi agerede flot som hold, og det blev afgørende."

Efter pausen kom ÅHG bagud 18-15 på bare ti minutter, men så lukkede Kristoffer Petersen af i målet, så AGF kun scorede fire mål i de sidste tyve minutter.

"Det var flot at se den indstilling og fight, der blev lagt for dagen, og fantastisk at hente fire point i to så svære udekampe," siger en glad Carsten Vikkelsø Jensen, der efter kampen fluks måtte videre til København af arbejdsmæssige årsager.

Han landede på hovedpuden på hotellet i hovedstaden 01:30, glad i knolden over, at fremtiden ser alt andet end pessimistisk ud for ÅHG.

 

 

Publiceret: 02. Marts 2017 20:43

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!