Intet menneske er en ø, lød det fra salig Ernest Hemingway. 
Heller ikke Nørre Djurs HK's egen 'Ø', Simon Østergaard. Den adrætte back scorer kasser i stimer, men han er meget afhængig af, at medspillerne sørger for et højt tempo, der nærmer sig Formel 1 fart, for at kunne lykkes. Foto: Lars Norman Thomsen
Intet menneske er en ø, lød det fra salig Ernest Hemingway. Heller ikke Nørre Djurs HK's egen 'Ø', Simon Østergaard. Den adrætte back scorer kasser i stimer, men han er meget afhængig af, at medspillerne sørger for et højt tempo, der nærmer sig Formel 1 fart, for at kunne lykkes. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

3. division håndbold: Simon 'Ø' er blevet en voksen mand

Den velskydende højre back scorede 11 rene mål, da Nørre Djurs HK efter tre ugers håndboldpause hakkede Odder midt over med 32-19

Nørre Djurs HK - Odder 32-19 (13-9)

Scorekort Nørre Djurs HK:

 • Simon Ø' Østergaard 11
 • Bryan Mathew Odour 6
 • Martin 'Bondemanden' Jensen 5 - (brændte Nørre Djurs HK's eneste tilkæmpede straffekast)
 • Tobias Kolding 3
 • Mathias Nymark Rasmussen 2
 • Henrik Pedersen 2
 • Kenneth Hougaard 2
 • Mikas Korsgaard Christensen 1

 • Lars Jacobsen, 42, kom ikke på scoringslisten. 
 • Målmand Morten Dueholm stod samtlige 60 minutter og blev noteret for 13 redninger
 • Andenmålmand Kasper Hansen blev ikke benyttet
 • Erik Flak Jørgensen forventer at stille med samme hold til søndagens kamp mod Hadsten

Nørre Djurs HK er klar til fem sjove kampe som afslutning på turneringen.

Det blev en kendsgerning i weekenden, hvor Odder, som Glesborg-klubbens ellers traditionelt har det svært med, blev slået med hele 32-19 (13-9). Dermed blev leddet til bundregionen stort set lukket.

"Jeg har altid sagt, at vi skal op på 19 point for at være sikre på at undgå nedrykning, og nu vi har 18. Derfor tør jeg godt sige, at vi nu får en række sjove kampe, hvor det handler om at forbedre vores nuværende placering som nummer seks," siger cheftræner Erik Flak Jørgensen.

Han måtte undvære en skadet Emil Søndergaard (problemer med beskadigede ledbånd i den ene hånd efter at have taget uheldigt fat i en bande ved et indefodboldstævne, red.).

Den teknisk dygtige og fremtidens styrmand, Rasmus Secher, havde fået fået en pause for at få kamptræning på andetholdet i Serie 1.

"Secher ser spændende ud og skal nok blive en afgørende spiller, men det er også vigtigt at han få tilpas med minutter på banen. Dem kan vi lige nu give ham på vores andethold," siger Erik Flak Jørgensen.

Stærke 'Ø'

I et opgør, hvor Nørre Djurs HK med cheftrænerens ord spillede "lidt hakkende", viste Simon 'Ø' Østergaard igen-igen,  at han er blevet en bærende figur på holdet.

Denne gang scorede han 11 rene mål på 13 forsøg. De fem af målene smed han i kassen før pausen, hvor hjemmeholdet havde svært ved at skaffe sig råderum på måltavlen.

"Simon er blevet en voksen mand, der snart er færdig med sin uddannelse, og sådan en størrelse tager ansvar," roser cheftræneren.

Simon 'Ø' Østergaards repertoire har altid været stort, men hvor han tidligere af og til var lige lovlig meget spændt op til lir, er der kommet mere bund i de ting, som han laver.

Den elegante venstrehåndsspiller har bygget fysik på korsettet, og det gør, at han nu ligner en skudklar kanon på højre back og ikke en våd kineser.

Langskud i løb, stående skud, gennembrud, en god underhånd og fortsat giftigt fløjspil - 'Ø' har mange ting i værktøjskassen.

Ingen tvivl efter pausen

Efter pausen bragte Nørre Djurs HK sig hurtigt foran 16-11, og herefter begyndte gæsternes korthus langsomt at falde.

Efter 45 minutter stod der 20-15, efter 50 minutter 24-15, før Odder slog lidt op i banen, og hjemmeholdet kunne køre storsejren hjem.

"Vi fik gang i vores kontraspil efter pausen, og tit og ofte var vi 3 mod 1 i kontrafasen," fortæller Erik Flak Jørgensen.

"Vi fik fik de to point, men vi kan gøre det bedre. Tre ugers kamppause giver noget rust, og måske var det forklaringen på, at vi svingede meget og især før pausen savnede noget tænding."

Søndag gæster Hadsten Sports Klub Nørre Djurs Hallen klokken 18, og det bliver en hård opgave, vurderer cheftræneren.

"Hadsten har et par backs, der hører til rækkens bedste. De er meget svære at styre, og dem skal vi have lukket ned for, hvis vi skal vinde."

"Men nu skal vi spille om de sjove placeringer i de sidste fem kampe. Vores mål må være at nå op på minimum 22 point. Får vi flere, vil sæsonen være mere end godkendt."

Publiceret: 28. Februar 2017 19:58

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!