Leif Lahn Jensen nævnes igen og igen som et godt bud på en ny beskæftigelsesminister, hvis Mette Frederiksen overtager statsministerposten efter Folketingsvalget 5. juni. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Leif Lahn Jensen nævnes igen og igen som et godt bud på en ny beskæftigelsesminister, hvis Mette Frederiksen overtager statsministerposten efter Folketingsvalget 5. juni. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

FV 2019: Leif Lahn Jensen tippes igen som beskæftigelsesminister

Den forhenværende havnearbejder med bopæl i Grenaa optræder på den Mette Frederiksen ministerliste, som B.T. præsenterer lørdag

Af
Lars Norman Thomsen

FV 2019 Lige nu tyder det på, at Socialdemokraterne overtager ministerkontorerne efter valget 5. juni. Statsminister in spe Mette Frederiksen har naturligvis en ministerliste klar i tasken, og et af de navne, som optræder her, er sandsynligvis lokale Leif Lahn Jensen, partiets nuværende beskæftigelsesordfører og med et godt forhold til Mette Frederiksen.

Allerede i januar 2019 skrev Altingets kommentator Niels Jespersen: "Lahn skal gøre op med sin formands gamle arbejdsreformer og sanere regeljunglen, der ødelægger beskæftigelsesindsatsen. Han er sosse-classic og har et godt forhold til fagbevægelsen. Alternativer på posten er Peter Hummelgaard eller Pernille Rosenkrantz-Theil."

I lørdagens B.T. titter Leif Lahn Jensens navn atter frem på en mulig Mette Frederiksen ministerliste.

"Efter samtaler om emnet med centrale kilder i Socialdemokratiet giver B.T. her et bud på, hvordan Regeringen Mette Frederiksen I kan komme til at se ud. Eftersom intet er helt sikkert, giver vi på de fleste poster det bedste bud på den nye minister, plus en bobler - en politiker, der også kan komme i betragtning. De navne står i parentes under hovednavnet."

Her er Leif Lahn Jensen bedste bud på en beskæftigelsesminister med unge Peter Hummelgaard som bobler.

Havnearbejderen fra Grenaa contra akademikeren (cand. jur.) med arbejderklassebaggrund fra Vestegnen, der i fire år fra 2008 til 2012 var formand for DSU.

Pernille Rosenkrantz-Theil, også en Mette Frederiksen støtte, optræder ikke som bobler på B.T.'s liste. Her er hun til gengæld et bud på en ny social- og børneminister.

Publiceret 18 May 2019 12:00