Jørgen Laugesen, formand for turistforeningen for Ebeltoft og Mols. Foto: Anette Bonde.

Jørgen Laugesen, formand for turistforeningen for Ebeltoft og Mols. Foto: Anette Bonde.

Turistforeningen kobler turisterne med Ebeltoftere

At tage imod turisterne og lade dem møde lokale borgere er en af Turistforeningen for Ebeltoft og Mols' særlige tiltag for at byde gæsterne velkommen

Af
Anette Bonde

turisme Turistforeningen for Ebeltoft og Mols har udviklet et populært tiltag der gør, at turisterne i Ebeltoft og omegn på en nem måde kommer i snak med lokale borgere og bliver dus med området.

"Foreningen vil synliggøre området ved at lave arrangementer både for lokale borgere og for turister. Turisterne får derved lokalkendskab ved at snakke med nogle af de lokale. Det er der ikke mange andre steder," fortæller Jørgen Laugesen, der er formand for Turistforeningen for Ebeltoft og Mols.

Aktiviteter der samler

Flere aktiviteter kører hele året, en enkelt er kun i juli og så er turistforeningen også aktiv under Ebelfestivalen i efterårsferien.

Hver tirsdag formiddag året rundt inviterer Ebeltoft Cykelguider med på ture til seværdigheder i Nationalpark Mols Bjerge. Nogle af turene er 15-20 kilometer lange med vandreture indlagt. De øvrige cykelture er på 18-30 kilometer.

Turistforeningen arrangerer også en vandretur hver måned. Der er fem forskellige ture, og alle er på cirka syv kilometer: byvandring, Tolløkkeskoven, Jernhatten, Egil Fischers Mols og Øer Maritime Ferieby.

"Vi spiser sammen" finder ligeledes sted en gang om måneden. Deltagerne mødes på forskellige restauranter, hvor man qva det høje deltagertal ofte får lidt rabat, og så nyder turister og lokale samværet. Hver gang fortælles om spisestedets historie, der er en quiz, og der trækkes lod om en gave.

"Folk kommer fra nær og fjern", fortæller Jørgen Laugesen og tilføjer, at både deltagerne og det lokale erhvervsliv har glæde af det.

Hver tirsdag aften i juli er der "Syng solen ned" på 'Horisonten' i Ebeltoft, som regel med omkring 200 mennesker. Hver gang fortælles desuden en historie fra Ebeltoft og Mols.

Lokaler i Fregatten Jylland

Turistforeningen er således kommet i smult vande igen, efter at der for nogle år siden var uro over lukningen af turistbureauet i Ebeltoft. Det skete i forbindelse med, at Visit Djursland afløste Destination Djursland. Lukningen medførte, at der blev indsamlet 400-500 underskrifter

"Det var simpelthen ikke rimeligt, at Ebeltoft ikke skulle have et turistbureau".

I dag er der fundet en god løsning i samarbejde med Fregatten Jylland, hvor turistforeningen nu har fået nye lokaler. Samtidig hjælper man i spidsbelastninger med servicering af turisterne i turistinformationen på fregatten.

Turistforeningen er i det hele taget i en aktiv gænge. Der udgives stadig materialer, blandt andet bøger og plakater, og man har en hjemmeside med over 2000 ugentlige besøg samt en Facebook-side. I øjeblikket arbejdes der på at lave en film om havnemiljøet.

Også den aktuelle udviklingsplan for Ebeltoft By og Havn er turistforeningen optaget af.

"Vi har et gammelt ønske om en bynær badestrandk. Og vi vil eventuelt også binde os på nogle af de andre ideer, der er kommet op."

Publiceret 17 May 2019 09:00