Bodil Pallesen var med til at stifte ADDA, Agricultural Development Denmark Asia, for 25 år siden. Pressefoto

Bodil Pallesen var med til at stifte ADDA, Agricultural Development Denmark Asia, for 25 år siden. Pressefoto

ADDA har 25 års jubilæum

25 år med landbrugsviden direkte fra Djursland til Cambodia

Navne En studietur til Afrika gav Bodil Pallesen en holdning til, hvordan nødhjælpsarbejde burde organiseres. Det første til stiftelsen af ADDA, som de seneste 25 år har sendt landbrugs-knowhow direkte fra Djursland til Asien.

ADDA, der står for Agricultural Development Denmark Asia, fylder 25 år 1. juni og dagen fejres på Kalø Økologisk Landbrugsskole ved Rønde, hvor der afholdes jubilæumskonference.

”Jeg bliver drevet af at se, at der bliver skabt resultater, og hvor stor forskel vores arbejde gør dernede”, lyder det fra Bodil Pallesen.

Bodil Pallesen, Niels og Evelyne Dumas-Johansen var dem der stiftede organisationen sammen. De kunne sagtens have tilbudt deres engagement i en allerede eksisterende NGO, men de havde deres egne ideer til, hvordan tingene skulle gribes an. De ville starte på en frisk. Bodil Pallesen var ansat som planteavlskonsulent i en mindre landboforening, som senere fusionerede til det, vi i dag kender som Djursland Landboforening, og Niels og Evelyne havde kontakter i Cambodia. Cambodia var i starten af 1990’erne ødelagt af krig og med en håndfuld personlige relationer i ryggen, var det nærliggende for makkerparret at indlede et samarbejde med arkitekt Outey Mea, der førte til ADDA’s første projekt, som omhandlede blandt andet kapacitetsopbygning af en landbrugsskole i Phnom Penh i Cambodia med støtte fra Danida.

”Jeg drømte måske i virkeligheden om selv at tage til Cambodia for at arbejde, men vi fik tilsagn om vores første projekt samme dag, jeg lå på fødegangen med mit yngste barn. Så det blev ikke mig, der rejste derud”, lyder det fra 61-årige Bodil Pallesen, som dog rejser til Cambodia en gang om året.

Bodil Pallesen har mange forskellige funktioner i ADDA, men er blandt andet i bestyrelsen og projektleder i Cambodia siden projektopstart i 1996. Poster hun varetager ved siden af jobbet som Seniorspecialist hos Teknologisk Institut i Aarhus. Medstifter og ADDA’s første formand Niels Dumas-Johansen driver Dumas-Johansen Specialrejser fra Auning på Djursland. Hvis man vil med til jubilæumskonferencen skal man tilmelde sig per mail til adda@adda.dk senest 25. maj.

Kapp

Publiceret 17 May 2019 11:00