Jurastuderende Mikkel Fanø (th.) var kampafgørende hos IF Midtdjurs i opgøret mod AC Norddjurs, mens lærerstuderende Mikkel P. Sonnichsen (i midten) var forhindret. Arkivfoto

Jurastuderende Mikkel Fanø (th.) var kampafgørende hos IF Midtdjurs i opgøret mod AC Norddjurs, mens lærerstuderende Mikkel P. Sonnichsen (i midten) var forhindret. Arkivfoto

Seriefodbold: King Kasper blev pakket godt ind sikker IFM-sejr

IF Midtdjurs i en kompakt defensiv opstilling havde ikke problemer med at vinde med 4-0 over AC Norddjurs i Serie 3

Af
Martin Schultz

IF Midtdjurs havde ikke tænkt sig at lade sig snøre af AC Norddjurs’ måltyv ”King Kasper” Schmidt Jørgensen, for med fem mand i bagerste kæde stillede de røde fra Ryomgård særdeles defensivt op i kampen fredag aften på Stenvad Stadion mod AC Norddjurs.

IF Midtdjurs havde modtaget afbud fra den rutinerede forsvarsspiller Jonas ”Joe” Simonsen og Mikkel Primdahl Sonnichsen, og med en skadet Tobias Gudumlund ude var der ikke meget at tage af fra den i forvejen smalle trup.

Men træner Jesper Bager gav debut til U16 spilleren Oliver Bækgård i et tremandsmidterforsvar med Emil Ring Kristensen og Alan Djozic, og den unge debutant spillede fint og fik meget ros for sin indsats. Efter 65 minutter kom endnu en U16 spiller på banen, da Tobias Revsbeck afløste Rune Bach, så IF Midtdjurs har unge spillere klar, når de gamle falder. Troels Gudumlund var tilbage i målet efter en skade.

”Vi tog et meget defensivt udgangspunkt for at pakke Kasper Schmidt Jørgensen ind, og så var tanken ellers at spille i banens længderetning og ikke spille bolden for meget på tværs på den meget bulede bane. Derfor havde vi også sørget for fart i omstillingerne med Mikkel Fanø på toppen, Alexander Birch Molbech og Arkii Malik på kanterne, Anel Alagic på den offensive midtbane og Rune Bach på den defensive midtbane,” forklarer IF Midtdjurs’ holdleder Klaus Fanø.

Frispark snød AC Norddjurs’ målmand

Ifølge Klaus Fanø havde IF Midtdjurs godt fat i både King Kasper og de øvrige AC Norddjurs spillere, hvor i øvrigt træner Claus Koch optrådte på holdet og nåede at hente sig en ”ostemad” allersidst i kampen.

IF Midtdjurs havde godt styr på AC Norddjurs, som selv hjalp til med tre gule kort i løbet af kampen. Mathias Koch røg ud i ti minutter med gult efter en god halv times spil og i det undertal kom IF Midtdjurs foran med 1-0, da et frispark ind i feltet ramte jorden og sprang direkte i mål.

”Alan Djozic sparkede et frispark fra højre side og ind i feltet, hvor Mikkel Fanø sprang op efter bolden uden at røre den. Det snød AC Norddjurs’ målmand Benjamin Sander Bendixen og bolden ramte jorden og sprang direkte op i målet,” fortæller Klaus Fanø.

Sikre Ring

IF Midtdjurs’ spillere fik bud på at fortsætte det gode spil i pausen, og godt ti minutter ind i 2. halvleg blev Arkii Malik hægtet under et rush ind i feltet. Emil Ring Kristensen scorede sikkert på straffesparket.

Efter 70 minutter fik IF Midtdjurs et frispark midt på banen, og Rune Bach lagde en fin diagonalbold til Arkii Malik, som var stukket af fra modstanderne og kunne lægge bolden i det modsatte hjørne bag Benjamin Sander Bendixen til en 3-0 føring.

Også Arkii Malik fik en ”ostemad” fem minutter før tid, og IF Midtdjurs trak Mikkel Fanø ned på midtbanen. Herfra sendte han i de døende minutter hurtige Alexander Birch Molbech af sted, som løb fra forsvaret og snørede sækken totalt med en scoring til 4-0.

”Vi lykkedes med at trække dem frem og kom til at løbe med dem på bolde i banens længderetning. AC Norddjurs havde ikke mange chancer. En på stolpen og et godt hovedstød, som Troels Gudumlund reddede i 1. halvleg, og et enkelt skud over mål i 2. halvleg,” siger Klaus Fanø.

Med sejren ligger IF Midtdjurs midt i rækken, men allerede tirsdag aften kan AC Norddjurs kravle forbi, når den udsatte kamp mod Åstrup/Hammelev IF spilles på Stenvad Stadion.

Åstrup/Hammelev synes tabt i feltet uden point efter seks kampe og kun to scoringer, mens Ebeltoft IF, Nørager B og TRIF er stukket af i toppen. I midterfeltet kommer IF Midtdjurs til at kæmpe med AC Norddjurs, Ådalen IF og VH Fodbold om at undgå at blive trukket ned i hængedyndet hos Åstrup/Hammelev IF. Kampen om at undgå at ende under nedrykningsstregen ser meget jævnbyrdig ud.

Det lykkedes ikke Lokalavisen at få en kommentar til kampen fra AC Norddjurs.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

AC Norddjurs - IF Midtdjurs 0 - 4 (0 - 1)

Fredag 10. maj kl. 19.00 på Stenvad Stadion

Målscorere:

  • 0 - 1 Alan Djozic (38. min.)
  • 0 - 2 Emil Ring Kristensen (53. min./straf)
  • 0 - 3 Arkii Malik (70. min.)
  • 0 - 4 Alexander Birch Molbech (90. min.)

Publiceret 15 May 2019 14:30