Østdjurs 91 cheftræner Jesper Borup glimrende tilfreds med sæsonstart for sit nyoprykkede Serie 2 mandskab. Foto: Østdjurs 91

Østdjurs 91 cheftræner Jesper Borup glimrende tilfreds med sæsonstart for sit nyoprykkede Serie 2 mandskab. Foto: Østdjurs 91

Seriefodbold: Østdjurs 91 godt fra start som oprykker i Serie 2

Den nye træner Jesper Borup vil have Østdjurs 91 til at spille teknisk fodbold med meget boldbesiddelse

Af
Martin Schultz

”Det er sjovest selv at have bolden og lade modstanderen løbe efter den.”

Det er den grundlæggende fodboldfilosofi, som Østdjurs 91’ nye træner Jesper Borup vil praktisere med sit hold.

Og som oprykker fra til Serie 2 er Østdjurs 91 kommet godt fra start, for sæsonen blev indledt med en sejr på 4-3 på udebane over naboerne fra Grenaa IF og en sejr på 4-0 hjemme på Trustrup Stadion over Aarhus Fremad. Til gengæld fik Østdjurs 91 kærligheden at føle, da holdet i lørdags i sin tredie kamp tabte med 2-0 til Skødstrup SF på Studstrup Idrætsanlæg.

”Jeg vil tro, at Skødstrup SF er det stærkeste hold i puljen. Vi forsøgte at spille efter banens beskaffenhed, men ramte ikke vores niveau. Vi havde rimeligt godt fat i spillet, men Skødstrup SF var gode på den offensive del. Vi var til gengæld ikke skarpe nok, når chancerne bød sig,” siger Jesper Borup om kampen, som blev afgjort på et mål til Skødstrup SF i det 17. minut og et mål ti minutter før tid.

”Vores målsætning er at overleve i Serie 2, og alt andet end overlevelse er bonus i denne sæson,” siger Jesper Borup, som har en klar idé om hvilket koncept hans hold skal spille efter.

”Jeg vil godt have holdet til at spille et teknisk anlagt positionsspil, hvor vi skal finde rummene mellem modstanderens kæder. Vi skal have en masse spil og være dominerende med bolden,” fortæller Jesper Borup.

Næsten uændret trup som oprykker

Men banernes beskaffenhed til sæsonstarten har gjort den slags fodbold mere til ønsketænkning end til et realistisk bud på et spilkoncept.

”Også mod Skødstrup SF spillede vi efter banens beskaffenhed og det var mere med fysikken og duelspil,” siger Jesper Borup, hvis hold mod Grenaa IF i premieren spillede på græs for første gang i foråret.

”Det var tydeligt, at vi ved stillingen 3-3 med 20 minutter igen ikke havde mere luft. Grenaa IF fik overtaget og vi var presset, men vi løb alligevel med sejren, da Kasper Sloth Danefeld med et hovedstød i overtiden scorede til 4-3,” fortæller Jesper Borup.

Østdjurs 91 havde en fin efterårssæson og sikrede sig oprykningsbilletten sikkert foran AC Norddjurs og Nørager B. Truppen er stort set den samme som i efteråret, dog har holdet vinket farvel til Jeppe Stenmann Larsen, som efter et kort ophold i Østdjurs 91 i efteråret er skiftet til Viby IF i Danmarksserien.

Østdjurs 91 har haft tilgang fra Mikkel Schumacher og Frederik Hougaard fra Åstrup/Hammelev IF, og så har nogle spændende spillere meldt sig under fanerne, som er soldater i Skive sammen med Kenneth Stenmann Larsen.

Kender trafikken til FC Djursland

Østdjurs 91 er en af moderklubberne bag overbygningsholdet FC Djursland og 7-8 spillere træner med Danmarksserieholdet, men kan glide ned på Østdjurs 91’ hold i Serie 2, hvis de ikke udtages til FC Djurslands kampe.

”Indtil nu har vi dog kun haft målmand Anders Emil Hjort og angriberen Jacob Toxbro Andreasen med på holdet. Vi skal kunne klare os med det vi har, og det er vigtigt, at vi er dygtige nok og har en trup der træner godt. Vi skal have 16-17 spillere, som holder niveau,” siger Jesper Borup, som synes han har en god kombination med et fysisk stærkt forsvar, en dygtig midtbane med Simon Konge og Fabian Korsgaard, som spiller en vigtig rolle i det opbyggende spil og angrebsspillet med Mikkel Kjeldsen til at tage de dybe løb og Jacob Toxbro Andreasen til at angribe med masser af fart. Jesper Borup har tidligere været træner og assistenttræner i FC Djursland og kender til trafikken frem og tilbage mellem moderklub og overbygningshold.

Jesper Borup var som ung en lovende spiller med en fortid på kontrakt i AaB, men fik en skulderskade i en hovedstødsduel, som han aldrig kom helt over. Så drømmen om en professionel karriere bristede, og Jesper Borup måtte i en alder af 25 år erkende, at han ikke kom til at spille fodbold på højeste niveau igen. Han flyttede med sin familie til Djursland i 2004, som driver Stutteri Frisendal med islandske heste på en gård ved Rosmus. Jesper Borup blev lærer på Tirstrup Idrætsefterskole med fodbold, tysk, matematik og IT på skemaet og har haft en enkelt afstikker til Hessel Gods Fodboldkostskole, mens den eksisterede. Som træner har han arbejdet med blandt andet FC Djursland i 2. Division, med Skovbakken i Aarhus og med ungdomshold i Åstrup/Hammelev IF, inden han i denne sæson overtog træneransvaret i Østdjurs 91.

Kampfakta

Serie 2, Pulje 17

SF Skødstrup - Østdjurs 91 2 - 0 (1 - 0)

Lørdag 13. April kl. 13.00 på Studstrup Idrætsanlæg

Serie 2, Pulje 17

Østdjurs 91 - Aarhus Fremad 4 - 0 (2 - 0)

Lørdag 6. april kl. 13.00 på Trustrup Stadion

Målscorere:

  1 - 0 Fabian Korsgaard (7. min.)

  2 - 0 Mikkel Kjeldsen (19. min.)

  3 - 0 Selvmål ( 60. min.)

  4 - 0 Frederik Lyng (80. min./straf.)

Serie 2, Pulje 17

Grenaa IF - Østdjurs 91 3 - 4 (2 - 2)

Søndag 31. marts kl. 13.00 på HSM Arena

Målscorere:

  0 - 1 Mikkel Kjeldsen (2. min.)

  1 - 1 Rasmus Wetche (4. min.)

  2 - 1 Rasmus Wetche (21. min.)

  2 - 2 Fabian Korsgaard (25. min.)

  2 - 3 Sebastian Glarmann (46. min.)

  3 - 3 Jens Madsen (47. min.)

  3 - 4 Kasper Sloth Danefeld (90. min.)

Publiceret 19 April 2019 11:00