Modelfoto: Adobe Stock

Voldelig butikstyv anholdt:

Fulgte efter butiksdetektiv og kastede med frosne ærter

En aggressiv butikstyv blev tirsdag aften anholdt i Kolind

Tirsdag aften ved 19-tiden kom en mand ind i Fakta på Stadion Allé i Kolind. I butikken var også en butiksdetektiv, der sad og fulgte med på overvågningen. Han syntes, at kunden opførte sig mærkeligt, og han holdt derfor øje med hans færden på videoovervågningen. Her kunne han se, at manden tog nogle Red Bull og puttede i poser, som han dækkede med nogle boksershorts. Det skriver Østjyllands Politi i dagens døgnrapport.

Herefter gik manden hen til kassen for at betale for en pose frosne ærter, hvorefter han var på vej til at forlade butikken. Butiksdetektiven fulgte efter manden og konfronterede ham på den anden side af kasselinjen. Det gjorde manden så vred, at han begyndte at kaste dåserne med Red Bull efter butiksdetektiven, der dog ikke blev ramt. Manden fortsatte med at råbe op og kastede også flere varer efter butiksdetektiven, heriblandt posen med de frosne ærter.

Genkendt fra tidligere tyveri

Butiksdetektiven følte sig truet og ringede 112, mens han gik ind mod lageret. Manden fulgte dog efter ham og fortsatte med at råbe af ham. Butiksdetektiven forsøgte at tale manden til ro, men pludselig forlod han stedet. Kort efter kom han dog tilbage igen, for derefter at forsvinde igen, for derefter at vende retur igen, hvor han så blev anholdt af politiet og sigtet for butikstyveri og forsøg på vold.

I forbindelse med politiets undersøgelser og afhøringer på stedet blev betjentene opmærksomme på, at den anholdte også kunne være gerningsmand til et lignende tyveri i Fakta i Rønde, der var sket klokken 18.25. Her var en mand også kommet ind og havde fyldt poser med diverse drikkevarer og virket truende overfor personalet. Manden var forsvundet fra stedet, men signalementet passede på den nu anholdte 36-årige mand, hvorfor han også blev sigtet for tyveriet i Kolind.

Ved efterfølgende ransagning af mandens bil fandt betjentene cirka 300 Red Bull, et bundt indkøbsposer og nogle nye boksershorts. Der blev også fundet to nummerplader, der var blevet meldt stjålet, oplyser Østjyllands Politi.

jwh

Publiceret 20 March 2019 11:00

SENESTE TV