Asta ved med sin far Anders Hedegaard på arbejde hosAros Savværk.

Asta ved med sin far Anders Hedegaard på arbejde hosAros Savværk.

Den gode sag: Eleverne arbejder for Røde Kors

Eleverne på Rosmus Skole gav i sidste uge en håndsrækning til hjælpearbejdet hos Røde Kors

Af
Anette Bonde

skole "Rosmus hjælper" var overskriften for sidste uges emneuge på Rosmus Skole. Det var en uge med både læring, arbejde og fornøjelser, men hovedoverskriften var at støtte Røde Kors' projekter rundt omkring i verden.

Samtidig skulle der sættes fokus på, at alle kan gøre en forskel, forklarer lærer Charlotte Markussen. Børnene var således med til at samle penge ind til det gode formål, både ved at deltage i sponsorløbet "Gå for en sag", ved at producere varer til salg ved skolefesten om torsdagen og ved at tage en dag på job i det virkelige arbejdsliv eller arbejde derhjemme.

Folk og virksomheder uden for skolen kunne også bidrage, enten ved at byde ind på sponsorering af "Gå for en sag" eller simpelthen ved at give en donation.

FN's Børnekonvention

Ugen bestod også af undervisning og oplysning om Røde Kors' projekter, om uligheden i verden, om hvor forskelligt ressourcerne globalt set er fordelt og deraf om nødvendigheden af nødhjælpsarbejde.

Lærer Jesper Rasmussen underviste i sang-værkstedet, hvor 10 piger fra 1. - 5. klasse sang "Alle børn har ret" af Kim Larsen. Teksten tager afsæt i FN's Børnekonventionen, vedtaget i 1989.

"Selv om den er underskrevet af cirka 200 lande, er det ikke alle, der overholder den. Mange børn sulter, er på flugt og oplever krig, død og ødelæggelse. Vores formål med ugen er også at vise vores elever verden udenfor. Den kan man nogle gange glemme, når man er født i et land med vore materielle goder."

"Lej et barn"

Om onsdagen var der lagt op til, at forældre kunne tage egne og andres børn med på arbejde, "Lej et barn" hed denne del. Det kunne også være hjælp i hjemmet, men lønnen skulle mindst være 10 kroner i timen, og pengene skulle sendes til Røde Kors.

Asta var med sin far Anders Hedegaard på Arbejde på Aros Savværk ved Balle. Sammen med sin fætter hjælper hun i forvejen på savværket hver fredag for at tjene til lommepengene, så arbejdet var ikke nyt for hende.

"Nej, det er ikke vildt sjovt," siger hun, men hun vil gerne bidrage og derved støtte Røde Kors.

Foreløbig har hun skiftet skær på en høvl, fejet gulv, og bagefter skal hun rydde op og samle savsmuld. Hun og hendes far har aftalt, at hun også skal være med til at lave skærebrætter til at sælge ved skolefesten, selvfølgelig til fordel for Røde Kors.

Hendes far er glad for Astas selskab.

"Det er hyggeligt, det håber jeg også, at hun synes. Samtidig er det godt for skolen, og godt at børnene får et forhold til det at arbejde. Det er lærerigt, at de ser, at der er en sammenhæng mellem input og output ."

På job hos bilforhandler

Mads Arentzen var med sin onkel på arbejde hos bilforhandler Pedersen & Nielsen i Risskov. Han støvsugede biler, laminerede prisskilte, tog billeder af en bil og gik sin onkel til hånde med forskelligt.

"Det kunne jeg godt li' - at komme ud og se, hvad de voksne laver. Det er fedt at samle ind på den måde. Så lærer man faktisk noget i stedet for bare at gå og løbe", siger Mads med henvisning til indsamlingen"Gå for en sag".

Han lærte blandt andet, hvordan man imponerer kunderne, så de vil købe, hvordan man tager gode billeder og så var det spændende at være med til at prøvekøre kundernes bil for at vurdere deres stand.

Publiceret 20 March 2019 08:00

SENESTE TV