Diane Limburg (t.v.) og Jette og Henrik Bøcher holdt lukket under ombygningen i Ziga i uge 8 og 9. Nu er der åbent igen, og torsdag og fredag 14. og 15. marts inviterer de til åbningsfest. Foto: Anette Bonde.

Diane Limburg (t.v.) og Jette og Henrik Bøcher holdt lukket under ombygningen i Ziga i uge 8 og 9. Nu er der åbent igen, og torsdag og fredag 14. og 15. marts inviterer de til åbningsfest. Foto: Anette Bonde.

Udvidelse: "Mange forskellige varer kræver mere vinduesplads"

Længere facade og flere varer i vinduerne hos Ziga

Af
Anette Bonde

butik Glade farver og glade mennesker. Hos Ziga i Adelgade er man ved at være ovre byggerod, og ejerne Jette og Henrik Bøcher glæder sig sammen med førstedamen Diane Limburg til at holde åbningsfest. Det sker torsdag og fredag 14. og 15. marts med forfriskninger, konkurrencer og rabatter.

Butikken er blevet lagt sammen med nabo-butikken og er nu på 132 kvadratmeter. En længere facade betyder samtidig flere udstillingsvinduer.

Smykker i 40 år

"Vi har fået mere salg, og udvidelsen giver selvfølgelig mere plads til varerne, men samtidig også mere vinduesplads til at præsentere varerne. Vi har jo meget forskelligt," smiler Jette Bøcher og viser rundt i butikken. Her er alt i gaver, forkælelse, fornuft og oplevelser i alle farver. På hylderne finder man glas og keramik, unikke smykker, tøj og sko, tasker og punge, hatte og meget andet godt.

Jette Bøcher har lavet smykker i mere end 40 år, og for 10 år siden begyndte hun at sælge sine smykker en gros. For seks år siden flyttede hun og hendes mand til Ebeltoft, og hurtigt begyndte de at kigge sig om efter et butikslokale. Et år senere åbnede de Ziga på Nytorv.

Jette Bøcher har tidligere haft butik i Tivoli i København, hvor hun både solgte sine egne og andres smykker. Det har givet hende en stor kontaktflade til en lang række andre smykkedesignere.

"Det ville jeg udnytte, da vi flyttede til Ebeltoft - jeg ville have min egen butik, hvor jeg også solgte varer fra andre kunsthåndværkere."

Bedre beliggenhed

Efter to år blev butikken på Nytorv for lille, og da Adelgade 51 blev ledig, rykkede Ziga ind her midt på gågaden i Ebeltoft. I løbet af disse tre år er salget igen steget, og det var mere end velkomment, da det blev muligt at lægge butikken sammen med nabo-butikken.

"Det er specielt tøjsalget, der er steget. Vi har bare ramt en bred kundegruppe, der ligesom os kan li' humor, glade farver og kvalitet."

Det er stadig en stor del af varerne, der fremstilles af danske kunsthåndværkere. Også brugskunst uden for Danmark finder vej til hylderne. For eksempel kan man som noget helt specielt finde sko fra Pisaverde - Tenerife, hvor hver sko er unika, håndsyet på et lokalt skomagerværksted. Ud over butikker på De Kanariske Øer er der i hele Europa kun fem butikker, der forhandler disse sko.

Publiceret 14 March 2019 13:00