Kommentar: Venstre klarer den ikke uden Wistoft

Af
Af Lars Norman Thomsen

lokalredaktør:

Han kom, så og sejrede overbevisende ved Kommunalvalget i 2017, Claus Wistoft.

Efter fire år i borgmesterstolen var han storfavorit til at skulle fortsætte fire år mere, men han havde gjort regning uden Dansk Folkeparti og et til tænderne velforberedt Socialdemokratiet.

Trods et suverænt personligt stemmetal og et man- dat mere til Venstre, var det ikke godt nok.

Claus Wistoft måtte til sin store skuffelse se borgmesterposten glide sig af hænde.

Wistoft er imidlertid ikke typen, der bruger megen tid på at komme sig over en skuffelse.

Det kan godt være, at han lige skulle markere vel rigeligt, at han fortsat kunne mestre det politiske spil, da kommunens Budget 2019 skulle stemmes hjem, og det kan også godt være, at han er en rød klud for mange på venstrefløjen, men så er det heller ikke værre.

Det var ventet, at han ville forlade lokalpolitik i denne periode til fordel for andre opgaver, men det gør han ikke.

Det selv om han netop har bestået en fin eksamen på CBS København i bestyrelsesarbejde.

Alene af den grund, at Venstre ikke når at finde en arvtager inden næste valg i 2021, og så har Claus Wistoft klare ambitioner om at bryde tilbage. Han siger det naturligvis ikke så skråsikkert, men han ved godt, at Venstre har brug for ham, hvis Socialdemokratiet og venstrefløjen skal fravristes magten i Syddjurs.

Venstre har mulige arvtagere i Riber Hog Anthonsen, Kristoffer Pedersen og Jørgen Ivar Mikkelsen, men der er ikke - realistisk bedømt - 2.500 personlige stemmer i de tre endnu.

Ikke engang tilsammen. Så her to år og otte måneder før næste valg er situationen den, at Claus Wistoft fortsat står opført som Venstres borgmesterkandidat.

Det gør han også på stemmesedlen i 2021.

Her bliver hans socialdemokratiske modkandidat et spritnyt ansigt, fordi nuværende borgmester Ole Bollesen, selvom han er i fin form, til den tid vil have passeret de 70 og mener, at han har leveret, hvad han lovede, da han i sidste byrådsperiode som gruppeformand fik styr på en uregerlig socialdemokratisk gruppe, og siden fuldførte sin gerning ved at bringe Socialdemokratiet tilbage til magten ved valget i 2017.

En ny socialdemokrat vil alt andet lige gøre det nemmere for Claus Wistoft at komme igen, hvis han inden da får genetableret et tåleligt forhold til Dansk Folkeparti.

Claus Wistoft vil markere i resten af denne byrådsperiode, at han er til mere. Hvordan? Ved at spille spillet og være langt mere kompromissøgende end han har været det i 2018 i oppositionsrollen.

Venstre klarer den ikke uden Wistoft ikke uden Wistoft

Publiceret 14 March 2019 20:28

SENESTE TV