Målmand Kristoffer Petersen leverede en flot præstation med mange redninger for Nørre Djurs HK, men kunne ikke forhindre nederlaget på 29-26 til NNHF-Lemvig. Foto: Martin Schultz

Målmand Kristoffer Petersen leverede en flot præstation med mange redninger for Nørre Djurs HK, men kunne ikke forhindre nederlaget på 29-26 til NNHF-Lemvig. Foto: Martin Schultz

Divisionshåndbold: Bundhold trak bukserne af Kristoffer & co.

En godkendt præstation af målmand Kristoffer Petersen var ikke nok, da Nørre Djurs HK efter en ujævn indsats tabte med 29-26 til NNFH-Lemvig i 2. Division

Af
Martin Schultz

”NNHF-Lemvig med fem unge fra ligatruppen trak bukserne af os,” siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen.

Det skulle nemlig have været en sejr, som var inden for rækkevidde, da Nørre Djurs HK tirsdag aften spillede den udsatte kamp mod NNFH-Lemvig på hjemmebane i ”Hulen” i Glesborg.

Men havde man ventet ”en dag på kontoret” for hjemmeholdet, der hverken kan rykke op eller ned med fire kampe igen i sæsonen, så blev det efter en ujævn og til tider uengageret indsats til et nederlag på 29 - 26 mod bundholdet fra Lemvig.

NNFH-Lemvig, som er andethold for Lemvig-Thyborøn Håndbold i landets bedste række Håndboldligaen, havde nemlig brug for point i bunden af rækken og stillede med en håndfuld spillere med ligaerfaring. Med på holdkortet var ligaspillere som bagspilleren Jesper Kokholm og stregspilleren Anders Agger, og de kom til at gøre ondt på Nørre Djurs HK, da tingene blev afgjort i 2. halvleg.

Nørre Djurs HK var foran det meste af 1. halvleg og førte med 2-3 mål, men fik aldrig slået det afgørende hul, og hjemmeholdet gik til pausen med en beskeden føring på 13-12.

NNFH-Lemvig lod sig heller ikke ryste af i 2. halvleg, hvor kampen bølgede frem og tilbage med skiftende smalle føringer til begge hold. Men frem mod kampens afslutning var det overraskende nok gæsterne, som trak fra og sikrede sig en trods alt komfortabel sejr på 29-26 efter at det havde stået 23-23 med otte minutter igen efter Rasmus Secher Eldrups udligning på et energisk og kraftfuldt hopskud.

En halvfesen forestilling uden nerve

For Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen var der glimt af ”deja vu” i holdets præstation, for ligesom i de foregående kampe mod Hjallerup IF og Mors-Thy Håndbold manglede der konsekvens og kynisme i hjemmeholdets indsats.

”Vi skulle have skabt et fundament i 1. halvleg, men fik ikke slået hullet. Vi kiksede 100 procent chancer og mistede bolden, når vi ikke lykkedes med vores indspil til stregen eller smed bolden væk. 2. halvleg blev en halvfesen forestilling uden nerve. Det gik for langsomt i vores angrebsspil, som om vi hang i bremserne,” siger Benny Nielsen.

”Vi må nok erkende, at vi er slidt efter en lang sæson. Men vi må prøve at finde begejstringen i de sidste tre kampe,” mener Benny Nielsen efter nederlaget.

NNFH Lemvig’s træner Klaus Sørensen var til gengæld godt tilfreds med kampens udfald.

”Vi har brug for point og kom for at få en sejr. Vi vil gerne redde vores andethold i 2. Division, så det var vigtigt med denne sejr. Nørre Djurs HK var bedst i 1. halvleg, hvor vi lavede fejl og de fik lov til at løbe kontra, som de er rigtig gode til. Men det var et spørgsmål om tid, inden vi fik vendt kampen, og jeg synes det var fortjent, at vi vandt,” siger Klaus Sørensen.

Mål fra fløjen med fuld skrue

Bedste mand på Nørre Djurs HK’s hold var målmand Kristoffer Petersen, som præsterede omkring 15 redninger i kampen. De sidste syv minutter blev Kasper Kolstrup Møller sat i buret i håb om at han kunne præstere de små mirakler, som kunne vende kampen, men bortset fra en redning i den første afslutning fik den store målmand ikke fat i noget.

Henrik Storm Pedersen blev topscorer med syv rene mål og var flyvende i kontraerne og fra fløjen, men brændte også nogle såkaldte 100 procent chancer.

De to unge spillere Rasmus Secher Eldrup og Nikolaj Moll Larsen startede med stor selvtillid og kom begge på tavlen i 1. halvleg med energiske scoringer, men tabte momentum og gejst i den med trænerens ord ”halvfesne” 2. halvleg.

”Vi fik en fin start på kampen, men lavede for mange personlige fejl. Vi har haft nogle tætte kampe, men vi skal sørge for at slutte godt af. Så vi må gribe fat i os selv og være mere kyniske i vores spil,” siger Rasmus Secher Eldrup.

Bryan Mathew Odour med den store fysik var med på divisionsholdet igen for første gang siden sin landskampstur til Kenya i januar, men er ifølge træner Benny Nielsen ikke helt oppe i gear endnu. Bryan Mathew Odour spillede væsentligst i forsvaret for at kunne matche NNHF Lemvigs to-meter mænd, men løb også med i en kontra i 2. halvleg og fik hamret bolden i kassen til sin enlige scoring. Simon Østergaard scorede tre mål fra fløjen og stod for kampens mest spektakulære scoring, da bolden fik fuld skrue og lige netop trillede uden om Lemvig-målmandens rækkevidde.

Trods nederlaget bevarer Nørre Djurs HK sin femteplads i tabellen og møder søndag HRH 74, Roslev på udebane i Sallinghallen i Roslev. Derefter venter topholdet HC Midtjylland på udebane i Herning lørdag 23. marts inden sæsonen slutter lørdag 30. marts på hjemmebane mod Skive fH.

Kampfakta

2. division herrer, Pulje 1

Nørre Djurs HK - NNFH Lemvig 26 - 29 (13 - 12)

Tirsdag 12. marts kl. 20.00 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Målscorere:

  Henrik Storm Pedersen: 7 mål

  Simon Søgaard Jensen: 5 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 4 mål

  Simon Østergaard: 3 mål

  Rasmus Dalsgård Lund: 3 mål

  Nikolaj Moll Larsen: 2 mål

  Nicolaj Danefeld Hansen: 1 mål

  Bryan Mathew Odour: 1 mål

Udvisninger:

  Nicolaj Danefeld Hansen: 2 min.

  Rasmus Secher Eldrup: 2 min.

Publiceret 14 March 2019 13:40