Debat: Penge til asfalt og skinner

Af
Af MF Kim Christiansen. Transportordfører. Dansk Folkeparti:

"Det skal være nemmere og hurtigere at komme rundt i Danmark. Derfor vil DF i samarbejde med regeringen bruge 112,7 milliarder kroner på at løfte infrastrukturen. Med et nyt udspil afsættes der frem mod 2030 en stor pose penge til forbedring af skinner og asfalt over hele landet.

De penge kommer selvfølgelig også borgerne i det østjyske til gode. Bl.a. afsættes der 1,5 mia. kr. til en udvidelse af E45 mellem Aarhus S og Aarhus N. Den 16 km lange strækning er præget af store trængselsproblemer i myldretiden, og udvidelsen vil derfor gøre hverdagen nemmere for de mange bilister, der dagligt spilder dyrebar tid i kilometerlange køer.

Derudover er der afsat penge til kapacitetsforbedring på Rute 26 mellem Aarhus og Viborg, etablering af en omfartsvej ved Mariager, udvidelse af E45 mellem Skanderborg S og Hornstrup, en udvidelse af rute 15 mellem Tirstrup Lufthavn og Bale og så igangsættes en forundersøgelse af udbygningsmuligheder på strækningen mellem Tåstrup til Grenå samt forundersøgelse af en permanent vej- og togforbindelse over Kattegat.

Som trafikant skal det være let og bekvemt at begive sig ud på store såvel som små veje i bil, på cykel og med offentlig transport. Ikke kun i de store byer, men i hele Danmark.

Derfor har DF og regeringen ikke kun afsat penge til nye trafikale projekter, men også til vedligehold af eksisterende veje og ruter. På den måde sikrer vi, at alle danskere trygt og sikkert kan begive sig af sted på asfalt og skinner – ligegyldigt om turen går fra Aarhus til København eller fra Hørning til Højbjerg."

Publiceret 14 March 2019 13:00