Per Dalgaard (stående) takker af i lokalpolitik i løbet af 2019, og han skal dermed sige farvel til sin 'gode politiske ven', tidligere Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) (th.). Foto: Lars Norman Thomsen

Per Dalgaard (stående) takker af i lokalpolitik i løbet af 2019, og han skal dermed sige farvel til sin 'gode politiske ven', tidligere Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) (th.). Foto: Lars Norman Thomsen

Per Dalgaard i gang med blødt farvel til Byrådet

Den mangeårige lokalpolitiker og folketingsmedlem for Dansk Folkeparti i flere omgange forventer at stoppe i byrådet inden årets udgang

Af
Lars Norman Thomsen

POLITIK En lang politisk karriere lakker mod enden, når Per Dalgaard inden så længe forlader Syddjurs Byråd og lokalpolitik.

Per Dalgaard, der netop har rundet de 75, fortalte på det seneste byrådsmøde, da pressen og tilhørerne, var blevet bedt om at fortrække, at han forventer at forlade byrådet, inden 2019 er et afsluttet kapitel.

"Min kone Annette og jeg har sat vores hus i Ryomgård til salg, fordi vi vil flytte til Aarhus, hvor vi forvejen har en lejlighed," fortæller Per Dalgaard.

"Hvornår vi vælger at flytte til Aarhus afgøres naturligvis af, hvornår der findes en køber til vores hus."

Kiksede første gang

Per Dalgaard opstillede for første gang i lokalpolitik ved kommunalvalget i den hedengangne Midtdjurs Kommune i november 1998.

Det lykkedes ikke for ham at blive valgt ind i Midtdjurs Kommunalbestyrelse i første forsøg, men til gengæld var der anderledes bid ved valget i 2001.

Sådan fortsatte det siden. Ved det første valg til Syddjurs Kommune i november 2005 var Per Dalgaard med på listen over de første 27 folkevalgte i Syddjurs historien.

En position han har fastholdt siden.

Dansk Folkeparti har fra 2005 og til nu øget antallet af mandater i Syddjurs Byråd fra et til tre.

I den seneste byrådsperiode var Per Dalgaard formand for Udvalget for Natur, Teknik og Miljø.

Folketinget

Per Dalgaard har også været forbi Christiansborg i flere omgange.

Han debuterede således som folketingsmedlem for Dansk Folkeparti i Århus Amtskreds fra 20. november 2001 til 8. februar 2005.

Per Dalgaard gjorde comeback i Folketinget for Dansk Folkeparti i Østjyllands Storkreds fra 19. juni 2009 til 15. september 2011.

Han har yderligere i et par omgange været indkaldt som vikar.

Per Dalgaard var midlertidigt folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, stedfortræder for Morten Messerschmidt, i Århus Amtskreds fra 16. april 2007 til 22. april 2007 - og ligeledes hidkaldt i perioden fra 6. december 2007 til 16. december 2007.

Per Dalgaard er uddannet datanom fra Aarhus Købmandsskole i 1988. I sit civile liv har han bl.a. arbejdet som implementeringskonsulent i Aarhus kommune, og som systemchef for Scandia Randers.

Møgelvang afløser

Når Per Dalgaard stempler ud fra byrådssalen sidste gang, står Dansk Folkepartis lokalformand Ebba Grethe Møgelvang Laursen, Mørke, klar som afløser.

Det var en stor skuffelse for hende, at han hun ikke blev valgt ind i byrådet ved valget i november 2017, men nu får hun altså alligevel chancen for at komme ind i de hellige haller.

Dansk Folkeparti skal i øvrigt håbe på, at der ikke kommer flere afgang i denne byrådsperiode, fordi partiet ikke har flere suppleanter at gøre godt med. Pierre Francois Wisborg, der var partiets femte kandidat på listen ved valget i 2017, har efter Lokalavisens oplysninger således forladt Dansk Folkeparti til fordel for Nye Borgerlige.

Publiceret 20 February 2019 16:03