Lykke Friis fortæller de djurslandske landmænd, hvad konsekvenserne bliver for landbruget af Brexit. Foto: Folketinget

Lykke Friis fortæller de djurslandske landmænd, hvad konsekvenserne bliver for landbruget af Brexit. Foto: Folketinget

Lykke Friis om Brexit og konsekvenserne for Danmark

Den tidligere klima- og energiminister stiller skarpt på Storbritanien ved årets generalforsamling i Djurslands Landboforening

Af
Lars Norman Thomsen

DJURSLAND Den 23. juni 2016 stemte et flertal af briterne nej til fortsat medlemskab af EU. Premierminister David Cameron trådte tilbage, og siden har britisk politik ikke være den samme.

Alt imens Europa skal håndtere sine interne udfordringer, som netop Brexit og flygtningekrisen, så flytter væksten og indflydelsen til nye stærke økonomier i Asien.

Hvad mener Lykke Friis?

Hvad kommer Brexit til at betyde for Danmark og ikke mindst dansk erhvervsliv og ikke mindst landbruget?

Det vil tidligere medlem af Folketinget for Venstre og tidligere minister hos Lars Løkke Rasmussen, Lykke Friis, give et bud på, når hun gæster den årlige generalforsamling i Djursland Landboforening, som i år bliver afholdt tirsdag 5. marts i Auning Idræts- og Kulturcenter.

Lykke Friis er født 1969 af en tysk mor og en dansk far. Hun blev klima- og energiminister for Venstre november 2009.Ved ministerrokaden i februar 2010 blev hun desuden ligestillingsminister. Hun ophørte som minister ved regeringsskiftet efter valget 15. september 2011.

Hun er cand. scient pol og Phd i international politik fra Københavns Universitet og har en Master grad i europæisk politik fra London School of Economics.

For nuværende er hun korrespondent for Berlingske Tidende i Berlin.

Hun blev valgt ind i Folketinget i 2010, men trådte ud, da hun i 2013 blev prorektor på København Universitet.

Fakta

    Det er som altid nødvendigt at tilmelde sig spisning til årets generalforsamling i Djursland Landboforening, der afholdes i Auning Idræts- og Kulturcenter

    Spisning starter kl. 18.00 og tilmeldingen skal ske på tlf. 8791 2000 eller elektronisk på www.landboforening.dk/arrangementer

    Selve generalforsamlingen begynder kl. 19.00

Publiceret 20 February 2019 14:11