Den tidligere håndboldspiller Daniel Svensson fortæller i et foredrag i Mørke Idrætscenter om sin intense kamp mod lymfekræft - en kamp, han vandt. Pressefoto

Den tidligere håndboldspiller Daniel Svensson fortæller i et foredrag i Mørke Idrætscenter om sin intense kamp mod lymfekræft - en kamp, han vandt. Pressefoto

Daniel Svenssons hårde kamp mod lymfekræften

Den tidligere håndboldspiller besøger Mørke 7. februar

MØRKE 'Mit livs kamp - på og uden for banen'. Det er titlen på det foredrag, som holdes 7. februar i Mørke Idrætscenter, hvor Kræftens bekæmpelse i Syddjurs får besøg af tidligere håndboldspiller Daniel Svensson.

Netop i disse uger ser man næsten daglig Daniel Svensson på skærmen som kommentator ved VM i håndbold.

I det livsbekræftende foredrag fortæller Daniel Svensson om de ti problemfyldte måneder, hvor han frem til foråret 2013 fightede en intens kamp med lymfekræften.

En kamp han vandt, og som gjorde ham i stand til at genoptage sin topkarriere hos Skjern Håndbold.

Kræften kom tilbage

I 2016 fik Daniel igen konstateret lymfekræft, som han efter endt behandlingsforløb overvandt for anden gang.

Den kendte håndboldspiller fortæller om den dag, da han under en træningstime i et fitnesscenter opdagede en bule på halsen, og om hvordan han et par uger senere måtte opgive at gennemføre intervaltræningen i sin daværende tyske klub.

I løbet af foredraget sætter Daniels Svensson også fokus på det chok, han fik, da diagnosen satte sportskarrieren og livet på pause, og på den nedtur der fulgte, på den svære tid under det uafklarede sygdoms- og behandlingsforløb, på håbet, tvivlen samt på øjeblikket, da han fik grønt lys til at begynde kampen tilbage.

Alvor med humor

Trods sin alvorlige historie, hvor Daniel Svensson sætter fokus på de bekymringer og livskriser, der følger med cancer, formår han også at gøre foredraget super humoristisk, lover arrangørerne i en pressemeddelelse.

Billetter kan købes på kbsyddjurs.nemtilmeld.dk samt ved indgangen.

jesl

Publiceret 25 January 2019 11:00