Fantasien fejler ikke noget hos flere af de deltagende hold ved Bodega Cup. Arkivfoto

Fantasien fejler ikke noget hos flere af de deltagende hold ved Bodega Cup. Arkivfoto

Mørke Idrætscenter klar til 19. udgave af Bodega Cup

Der er flere rene pigehold blandt de 24 mandskaber, der er tilmeldt lørdagens ikoniske Bodega Cup i Mørke Idrætscenter

Af
Lars Norman Thomsen

I Mørke er det 1. juledag to gange om året. Den ene falder 25. december, den anden udgave er den sidste lørdag i januar, når Mørke Idrætscenter inviterer til den efterhånden traditionsrige Bodega Cup, der første gang løb af stablen i år 2000.

"Det er et indefodboldstævne, hvor hyggen er i højsædet, og hvor deltagerne har det sjovt sammen og med hinanden," siger centerleder Lene Munk Gravesen, der står for arrangementet i samarbejde med fodboldafdelingen i Mørke IF.

"Vi har en fast arbejdsfordeling, hvor fodboldafdelingen er ansvarlig for pasning af dommerbordet under stævnet, mens jeg klarer det øvrige," siger Lene Munk Graversen.

Efter stævnet leverer hun en check på 5.000 kroner til Mørke IF Fodbold.

24 hold

24 hold er tilmeldt, og de er fordelt i seks puljer.

Kampene dømmes af dommere, der selv har meldt sig på banen.

De første hold er klar på halgulvet klokken 11, og der spilles helt frem til klokken 20. De seks puljevindere går videre til en puljefinale, hvorfra nummer 1 og 2 mødes i finalen og nummer 3 og 4 spiller om 'bronzen'.

Vinderne bliver begavet med en check på 1.000 kroner, en vandrepokal, vinder t-shirts til samtlige spillere og et gavekort til Grenaa Bowlingcenter på to timers bowling. Hertil kommer en flaske sprut fra Mørke Idrætscenters hylder efter eget valg.

Mange pigehold

Bodega Cup er for alle, uanset spillemæssigt niveau. Det betyder, at det som oftest er en meget blandet landhandel af hold, der møder frem - fra FC Zulu til indendørsartister.

Der er som altid præmier til bedst udklædte hold.

En række rene pigehold har meldt deres ankomst, blandt andet fra Kolind og Pindstrup, og de får mulighed for at lukrere på den eneste regel, der afviger fra det ellers velkendte indendørs-reglement: Scoringer af en pige tæller dobbelt.

"Det kan godt få et herrehold til at gå lidt i panik, har vi set tidligere," griner Lene Munk Gravesen, der glæder sig over, at det fortsat er muligt at samle en række hold fra forskellige destinationer på Djursland til Bodega Cup.

Flere omegnsklubber, der er på nippet til at skulle holde nytårsappel, har læst på lektien. Den første lørdag i januar vil det være halsløs gerning at invitere til standerhejsning, for her valfarter seniorspillere af begge køn til Mørke Idrætscenter.

Publiceret 24 January 2019 10:30