Mikkel Gribsholt

Mikkel Gribsholt

Boksebrødre har sagt farvel til Hornslet Bokseklub

Tvillingbrødrene Nikolai og Sebastian Terteryan, der har armenske rødder, skiftede før juleferien fra Hornslet til BK Wedala i Vejle

Af
Lars Norman Thomsen

HORNSLET Hornslet Bokseklub har mistet sine to bedste boksere - tvillingbrødrene Nikolai og Sebastian Terteryan, der har armenske rødder og tilhører den europæiske elite i U19-rækken.

Ved Europamesterskaberne før sommerferien 2018 vandt Sebastian Terteryan bronzemedalje i vægtklassen over 64 kilo, mens Nikolai Terteryan måtte lade livet i kvartfinalen.

I efteråret 2018 deltog de ved verdensmesterskaberne.

Brødrene, der bor i Uldum, meldte sig før jul ind i BK Wedala i Vejle, hvor de rent faktisk begyndte deres boksekarriere sammen med deres to større brødre Mike og Marsel.

Siden nåede de også at repræsentere BK Vitus i Horsens, før de skiftede til Hornslet.

Cheftræner Arne Lund Christensen, Hornslet Bokseklub, siger til Lokalavisen, at beslutningen er den rigtige for de to brødre og er taget i samarbejde med elitechef og landstræner Thomas Kyø.

"Den lange biltur fra Uldum til Hornslet 3-4 gange om ugen sammenholdt med, at de går i skole i Vejle til daglig begyndte at trække tænder ud hos de to."

"På det seneste kneb det også noget med fremmødet og træningsdisciplinen, så jeg er sikker på, at det er det rigtige for Nikolai og Sebastian at skifte til BK Wedala."

Sebastian Terteryan døjer med en håndskade i øjeblikket, men landstræner Thomas Kyø forventer, at de begge deltager ved EM i Bulgarien til september 2019.

Ny pige i stalden

Tabet af de to største boksetalenter i Danmark lige nu, får ikke ambitiøse Arne Lund Christensen til at drosle ned for aktivitetsniveauet.

Han og den øvrige trænerstab har meget at glæde sig over.

For eksempel at klubben har fået fluevægteren (48-51 kilo) Amalie Manich i stalden.

"Amalie er en stærk bokser, som vi forventer vil slå helt igennem på den store boksescene i fremtiden . Vi glæder os til at komme ud og få hende præsenteret ved diverse stævner. Amalies første mål er en stærk besat turnering i Sverige i begyndelsen af februar," siger Arne Lund Christensen.

Amalie Manich har allerede mange kampe i startbogen. Hun har en fortid i Vadum BK, men er nu flyttet til Aarhus, hvor hun læser til fysioterapeut.

Tre landsholdsboksere

Sammen med stortalenterne Mikkel Gribsholt (lille foto) og Victor Kruse Hoveling (store foto) er Amalie Manich udtaget til landsholdet af elitechef og landstræner Thomas Kyø.

Et skulderklap til de tre og en klar indikation af, at man ser muligheder i dem i fremtiden.

Landsholdsudtagelsen medfører, at de skal deltage i træningssamlinger med andre af landets bedste boksere.

Træningssamlinger, hvor bokserne bliver evalueret på fysik, teknik, taktik, kropssprog og indstilling samt vægt.

Boksernes samlede bokseperformance,får et kritisk blik - det vil sige om bokseren er i stand til at samle alle områder: teknisk, taktisk, fysisk, og psykisk til et succesrigt produkt i ringen.

Amalie er en stærk bokser, som vi forventer vil slå helt igennem på den store boksescene i fremtiden

Arne Lund Christensen

Publiceret 24 January 2019 05:00