Arkivfoto fra tidligere sammenstød mellem bil og letbane i krydset ved Olof Palmes Allé og Brendstrupgårdsvej i Aarhus Nord.

Arkivfoto: Øxenholt Foto Øxenholt Foto

Fra i dag kører letbanen mellem Grenaa og Aarhus:

Men det er uden passagerer

Aarhus Letbane genoptager testkørsler på strækningen mellem Grenaa og Aarhus

Fra mandag 21. januar genoptager Aarhus Letbane testkørsler på strækningen mellem Grenaa og Aarhus. Testkørslerne skal sikre smidig og hurtig indkørsel til stationerne. Det oplyses på Aarhus Letbanes hjemmeside.

Ifølge meddelelsen fra Aarhus Letbane skal testkørslerne bruges til at finjustere kommunikationen mellem letbane-tog, signalsystem og sporskifter på stationer med krydsningsspor. Formålet er at gøre letbane-togenes indkørsel til stationerne så flydende og hurtig som muligt.

Testkørslerne foretages i tidsrummet fra klokken 19 til 5 om morgenen for at genere den øvrige trafik mindst muligt.

"Når letbane-togene passerer overkørslerne, vil de kortvarigt være lukket for krydsende trafik. Under passage er overkørslerne spærret for krydsende trafik med en kombination af bomme, lys og medarbejdere i gule veste," står der i meddelelsen på Aarhus Letbanes hjemmeside.

Der testkøres på hele strækningen mellem Aarhus og Grenaa, men hovedparten af testarbejdet vil blive udført omkring krydsningsstationerne på Torsøvej i Risskov, Lystrup, Skødstrup, Hornslet, Ryomgård og Grenaa.

Testkørslerne er en del af arbejdet med at få godkendt letbane-strækningen, oplyses det.

jwh

Publiceret 21 January 2019 15:58