Der har altid været stor fokus på spritkørsel i ferieperioderne og kampagner, men meget tyder på, at flere bilister kører med narko i blodet. Arkivfoto

Der har altid været stor fokus på spritkørsel i ferieperioderne og kampagner, men meget tyder på, at flere bilister kører med narko i blodet. Arkivfoto

Politiet stopper flere narkobilister end spritbilister i Aarhus og på Djursland

Meget tyder på, at narkobilisme er blevet et større problem end spritkørsel

Når Østjyllands Politi stopper bilister mistænkt for at føre bil i påvirket tilstand er det oftere, at narkotest-anlægget slår alarm end alkometeret.

Ifølge tal fra politiet er 340 personer i Aarhus blevet snuppet for narkokørsel fra 1. januar 2018 til slutningen af november. Samtidig er der 'blot' blevet taget 198 spritbilister, skriver Stiften.dk.

Samme udvikling gør sig gældende på Djursland, hvor der også bliver anholdt flere narko- end spritbilister.

I Syddjurs Kommune blev 45 personer taget, mens tallet var 70 i Norddjurs Kommune.

"Der er flere årsager til, at vi snupper så mange for narkokørsel. For det første har vi en fast patrulje, der kører rundt på Djursland hele tiden. Og det er nok en af de patruljer, der kører allerflest kilometer på et år, så på den måde møder vi også rigtig mange bilister. For det andet har vi altid narkometeret med i bilen," forklarer politikommissær Jens-Peter Stehr Nielsen, der er leder af afdelingen i Grenaa, som dækker nærpolitiet i Rønde, Ebeltoft og Grenaa, til Stiften.dk.

Ifølge Sikker Trafik skyldes udviklingen ikke nødvendigvis, at flere personer tager narko men nærmere, at politiet er blevet mere opmærksom på narkokørsel, og at ordensmagten har fået langt bedre værktøjer til at måle, om en bilist har narkotika i blodet.

dp

Publiceret 27 December 2018 07:55