Modelfoto

Tyv på flugt løb gennem klasselokale, hvor 5. klasse havde undervisning

Børn har fået tilbud om krisehjælp, efter tyv løb ind på skole og gennem klasselokale med undervisning i 5. klasse

Af
Jeppe Rafn

Eleverne i en 5. klasse fik onsdag eftermiddag en forskrækkelse, da der pludselig kom en 38-årig mand ind i klasselokalet og spang ud af et vindue fra første sal.

Det viste sig, at den 38-årige mand var på flugt fra en 28-årig mand, der løb efter ham, fordi han havde taget ham på fersk gerning i at begå indbrud.

Efter at være sprunget ud af vinduet på 1. sal humpede indbrudstyven ind i et buskads. Her blev han efter kort tid anholdt af politiet, som den 28-årige mand i mellemtiden havde ringet efter.

Episoden udspillede sig på Rønde Skole omkring kl. 14.30, hvorefter den 38-årige mand blev sigtet for indbrud og kørt med på politistationen. Det oplyser Østjyllands Politi.

Indbrud hos bedstemor

Forud for episoden på skolen havde den 28-årige mand, der løb efter tyven, været på besøg hos sin bedstemor, der bor på Vestre Fasanvej i Rønde tæt på Rønde Skole.

Her hørte han noget puslen og gik ud i baggangen, hvor den 38-årige ukendte mand stod og rodede i nogle poser med julegaver, som den 28-årige havde haft med. Han spurgte, hvad han lavede, hvortil den ukendte mand svarede, han skulle besøge 'Bente Hansen'. Den 28-årige fik gennet ham ud og tog selv jakke og sko på for at følge efter ham. På et tidspunkt mistede han ham af syne og gik derfor tilbage til bedstemorens hus.

En halv times tid senere så han igen den ukendte mand, der stod ved busstoppestedet ved skolen. Han gik ned og tog fat i ham og sagde, han skulle blive på stedet. Den 38-årige mand skubbede ham dog væk og løb ind på Rønde Skole med den anden efter sig, oplyser Østjyllands Politi.

Børn blev forskrækkede

Syddjurs Kommune udsendte onsdag en pressemeddelelse med en orientering om episoden på Rønde Skole. Kommunen skriver, at en indbrudstyv blev forfulgt gennem skolen, løb gennem et klasselokale for en 5. klasse og sprang ud af et vindue.

"Børnene i klassen blev naturligvis forskrækkede. Skoleledelsen har håndteret hændelsen og talt med klassen om episoden bagefter," skriver Per Viggo Larsen, chef for Børn og Læring i Syddjurs Kommune.

Kommunen oplyser, at der er skrevet ud til forældrene med tilbud om psykologbistand til deres børn eller kontakt til klassens lærere eller skoleledelsen. Forældrene har desuden fået direkte numre til krisepsykolog, ledelse og lærere, hvis de får behov for yderligere samtaler de kommende dage.

Torsdag morgen var det planen at afholde et møde med forældre og børn, hvor lærere, skolens ledelse og en krisepsykolog deltager med henblik på at tale hændelsen igennem og få den afdramatiseret.

Publiceret 20 December 2018 11:45

SENESTE TV