Sognepræst Maria Frederikke Baungaard har fået lidt af en opgave, men en af de positive. Børnene på Mørke Skole har bedt hende om at dele deres smukt indpakkede gaver fra egne gemmer ud til andre børn i lokalområdet, der måske ellers ikke ville få julegaver 24. december. Foto: Mørke Kirke

Sognepræst Maria Frederikke Baungaard har fået lidt af en opgave, men en af de positive. Børnene på Mørke Skole har bedt hende om at dele deres smukt indpakkede gaver fra egne gemmer ud til andre børn i lokalområdet, der måske ellers ikke ville få julegaver 24. december. Foto: Mørke Kirke

Jul: Mørke Skole leverer årets fine livsbekræfter

Sognepræst Maria Frederikke Baungaard er ovenud glad for de mange gaver, som børn på Mørke Skole har leveret ned til hende i præstegården med et håb om, at hun vil formidlerne gaverne videre til familier med børn, som ikke har penge til at købe julegaver for

Af
Lars Norman Thomsen

MØRKE I en formørket og politisk polariseret verden har vi behov for sprækker af lys og håb at glædes og varmes ved.

Her i julemåneden er der tradition for, at vi rykker tættere sammen og udviser større forståelse for medmennesker i nød end det er tilfældet i årets andre måneder. Bare spørg nødhjælpsorganisationerne.

På Mørke Skole har de leveret deres lokale bidrag til, at andre mennesker i lokalområdet får en bedre jul.

Til skolens jule-klippe-klister-dag havde mange af børnene været i deres private gemmer for at finde ting og sager, som de ikke længere selv bruger eller har nytte af.

Det blev pludselig til en gavebod af dimensioner på skolen, der i dette skoleår arbejder på at blive officiel Unicef Rettighedsskole (Unicef er FN's børneorganisation, red.), som andre børn nu kan få glæde af.

Vil du fordele, Maria?

De tæt på 100 gaver ligger i en kæmpe bunke i sognegården, hvor sognepræst Maria Frederikke Baungaard er jublende glad for det gode initiativ.

"Jeg synes, der ligger meget smukke tanker bag børnenes initiativ," siger sognepræsten, der af Mørke Skole har fået i opdrag at fordele de mange pakker til familier i lokalområdet som af forskellige årsager ikke har penge til at give deres børn en jul med gaver under juletræet.

"Et dejligt eksempel på, hvordan skole og kirke kan arbejde sammen i et lille land-sogn til fælles bedste og til glæde for andre, der ikke har de samme økonomiske ressourcer, som du og jeg," siger Maria Frederikke Baungaard.

Hun er sikker på, at gaverne vil gøre gavn i mange familier. "Jeg har dog fået så mange gaver, at jeg vil forhøre mig i vores nabosogne Ådalen, Hornslet og Hvilsager-Lime, om de ikke også vil være med til at dele gode gaver ud," siger sognepræsten.

"Det er så skønt, når vi ved fælles hjælp kan vi skabe juleglæde i selv den mindste stue."

Julehjælp

I lighed med tidligere år kan økonomisk trængte borgere også søge om julehjælp hos Mørke Kirke.

"Vi uddeler julekurve med godter og mad, og alle kan søge," understreger Maria Frederikke Baungaard.

Ansøgningen skal afleveres senest 17. december i postkassen på Kirkevej 30 i Mørke.

Alt foregår under 100 procent tavshedspligt og kun præsten behandler ansøgningerne.

Maria Frederikke Baungaard opfordrer til at sprede budskabet, så alle kan få en glædelig jul.

Publiceret 12 December 2018 18:00