Jesper Yde Knudsen (th.) stiller op til Folketinget, mens 'naboen', SFs Kirstine Bille, har opgivet Christiansborg. Hun stiller til gengæld op til valget til EU-Parlamentet i maj 2019. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Jesper Yde Knudsen (th.) stiller op til Folketinget, mens 'naboen', SFs Kirstine Bille, har opgivet Christiansborg. Hun stiller til gengæld op til valget til EU-Parlamentet i maj 2019. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Jesper Yde Knudsen bejler til en plads i Folketinget

Enhedslistens aktive byrådsmedlem i Syddjurs mener, at der er behov for nye lokale kræfter på Christiansborg. Han ser ikke de store stjerner i de nuværende

Af
Lars Norman Thomsen

"De 3 nuværende folketingsmedlemmer fra Djursland og deres partier har efter min mening fuldstændig svigtet Djursland og der er et skrigende behov for at få valgt nogle nye ind i Folketinget til at varetage de lokale interesser," lyder en af de paroler, som Enhedslistens Jesper Yde Knudsen, byrådsmedlem i Syddjurs, har sendt ud i det åbne rum sammen med nyheden om, at han stiller op til det kommende folketingsvalg, der senest skal være afviklet 17. juni 2019.

Den 56 årige gymnasielærer på Rønde Gymnasium opstiller naturligvis i Østjyllands Storkreds, hvor han på Djursland afløser kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs, Ulf Harbo.

Enhedslisten stiller med kandidater i alle 11 kredse i Østjyllands Storkreds. Partiet stiller op på partiliste som altid. På partilister er kandidaterne opstillet i prioriteret rækkefølge. Først beregnes kandidatlistens fordelingstal, mens slutfacit findes ved, at kandidater, der opnår et personligt stemmetal, som er lig med eller større end fordelingstallet, er valgt.

I det nuværende Folketing er Enhedslisten repræsenteret ved to østjyder, Nikolaj Villumsen, og Søren Egge Rasmussen.

Ved Folketingsvalget torsdag 18. juni 2015 fik Enhedslisten 35.960 stemmer (7,4 pct.) i Østjylland.

Skal sprænge partilisten

Der var 899 personlige stemmer til Ulf Harbo i 2015. Kun de to valgte folketingsmedlemmer fik flere personlige stemmer.

Trods det fine personlige stemmetal var Ulf Harbo langt fra en plads på Christiansborg. På grund af Enhedslisten opstillingsform skulle han reelt have sprængt listen op til flere gange for at have en chance.

Det vidste han også godt på forhånd, som han sagde forud for valgdagen til Lokalavisen:

“Jeg har det meget afslappet. Jeg regner ikke med at komme ind, men jeg tror på et rigtig godt personligt valg. Det betyder noget for mig, og for dem, jeg prøver at hjælpe. Valget er bare et afbræk - jeg glæder mig til at komme tilbage og hjælpe de mennesker igen, uanset om det er en rød eller en blå statsminister.”

Samme tilgang bliver Jesper Yde Knudsen nødt til at have til tingene. Det er hans platform i Syddjurs Byråd, der skal give ham et flot personligt valgt. Ved Kommunalvalget i 2017 fik Enhedslisten 1.125 stemmer i Syddjurs. De 485 tilfaldt direkte partiets spidskandidat.

Social retfærdighed

Jesper Yde Knudsen går, ikke overraskende til valg, på en kombination af grøn politik og omfordeling af de økonomiske ressourcer i samfundet:

"Nej til miljøødelæggelser og forurenende havbrug. Bekæmp uligheden og væk med fattigdomsydelser. Anstændig behandling af syge, arbejdsløse og flygtninge." og "Stop for besparelser på uddannelse. Invester i vores fremtid."

“Min drivkraft for at stille op til Folketinget er et stort ønske om mere social retfærdighed, en tro på at øget velfærd er opskriften på fremgang for Danmark og en erkendelse af at hensyntagen til naturen og en ambitiøs grøn omstilling er det eneste der kan redde vores planet," siger Jesper Yde Knudsen.

CV

    Født 1962 i Vinderup i Vestjylland

    Tog eksamen i Biologi, med speciale i Molekylærbiologi og bifag på Statskundskab på Århus Universitet

    Underviser i Biologi, Bioteknologi og Samfundsfag på Rønde Gymnasium

    Bor i Rønde med kone og to børn

    Har siden 2013 været valgt ind i byrådet i Syddjurs Kommune, medlem i det udvalg der arbejder med børn og unge og næstformand i udvalget for Erhverv og beskæftigelse

Publiceret 12 December 2018 13:37

SENESTE TV