Frederik Schandorff og hans belgiske teammakker Niels Legrange på førstepladsen i Vallelunga. Pressefoto

Frederik Schandorff og hans belgiske teammakker Niels Legrange på førstepladsen i Vallelunga. Pressefoto

Schandorff frataget VM-sejr ved skrivebordet

Straf for opliningen sendte de danske kørere ned på tredjeplads

motorsport Lokale Frederik Schandorff, Essig, mødte op på Autodromo Vallelunga i uge 46 i november, hvor der både skulle køres afslutning af europamesterskabet og verdensmesterskabet. Her deltog Schandorff i den professionelle klasse i en 620 HK Lamborghini Huracan.

Ugen begyndte forrygende med en andenplads i næstsidste afdeling af europamesterskabet og kulminerede med førstepladsen i finalen til trods for, at Frederik Schandorffs medkører, belgieren Niels Legrange, blev vendt rundt i starten og var absolut sidst. Forrygende kørsel fra duoen sikrede alligevel 1. pladsen i finalen.

Europamesterskabet kan ikke sluttes bedre end med en førsteplads i sidste løb.

VM over to heat

Verdensmesterskabet blev kørt lørdag og søndag, hvor alle de deltagere, der havde kvalificeret sig fra den amerikanske, asiatiske og europæiske serie deltog. Verdensmesterskabet kørte over to tællende heat.

Frederik Schandorff og hans makker Niels Legrange sluttede lørdagens løb på en tredjeplads, som den bedste europæiske bil. Derefter var der lagt op til en spændende finale søndag, idet begge løb talte til mesterskabet.

Under opliningen inden løbet var kommet i gang, afveg Niels Legrange en smule fra opliningslinjen for ikke at ramme en forankørende. De to kørte igen et forrygende løb og sluttede på ande pladsen efter et rent italiensk team.

Frederik Schandorff og Niels Legrange var nu reelt verdensmestre med 22 point mod det italienske teams 18 point.

Til alles store overraskelse blev afvigelsen fra ideallinjen, som fandt sted, før starten var gået, takseret til 20 strafsekunder af løbsledelsen.

Italienerne var nu nummer 1 og Frederik Schandorff og Niels Legrange var 3. bedste i verden. Det var et par meget skuffede kørere, der følte, at de havde kørt sig til et VM, som efterfølgende blev frataget dem på skrivebordet.

jesl

Publiceret 04 December 2018 22:29