Hornslet IFs damer vandt vigtig sejr trods nedture undervejs i opgøret. Arkivfoto

Hornslet IFs damer vandt vigtig sejr trods nedture undervejs i opgøret. Arkivfoto

Divisionshåndbold: Taktisk tryllegreb gav Hornslet IF’s damer smal sejr over HEI

Hornslet IF’s divisionsdamer var bagud med 10-4 efter et kvarter, men fik vendt kampen og vandt med 24-23 over HEI i 3. Division

Af
Martin Schultz

Hornslet IF’s damer i 3. division vandt deres anden sejr i træk, da holdet søndag aften besejrede HEI med 24-23 efter at have ført med 13-11 ved pausen. Efter en besynderlig 1. halvleg med store skiftende føringer til begge hold blev det en lige 2. halvleg med en tæt afslutning, hvor Hornslet IF foran med et enkelt mål fik et straffekast med 12 sekunder tilbage. Therese Due havde muligheden for at slå sejren endegyldigt fast, men måtte se sit forsøg afværget af HEI’s målmand. Men sekunderne var gået og bolden nåede ikke op i den anden ende af banen, før kampen blev fløjtet af.

”Det var en dejlig kamp at vinde og en sejr vi kan være rigtig tilfredse med. Hele holdet ydede en koncentreret indsats, og så lykkedes Niels Christian Pedersen og jeg med nogle taktiske dispositioner, så vi fik vendt kampen efter at have været bagud med 10-4 efter 12 minutters spil,” siger Max Ørum Christensen, som sammen med Niels Christian Pedersen står i spidsen for Hornslet IF’s divisionsdamer.

”Det var en meget speciel kamp, for vi startede fint og kom foran med 3-0. Men så gik vi helt i stå og kom bagud med 10-4. Vi satte derefter Mette Ørum Madsen ind og det stabiliserede forsvaret. Samtidig gik vi over til en 4-2 formation i angrebsspillet med to stregspillere, Sara Thrue og Mette Ørum Madsen, og med Julie Kristine Svendsen som en skiftende fløj og back i bagkæden,” fortæller Max Ørum Christensen.

Hornslet IF fik totalt vendt kampen på hovedet og kunne gå til pausen foran med 13-11.

Trænernes taktiske greb lykkedes

I 2. halvleg fik hjemmeholdet kontakt og fik indhentet Hornslet IF’s forspring. Det stod både 17-17 og 18-18, da Max Ørum Christensen og Niels Christian Pedersen foretog et andet taktisk greb og gik fra en 6-0 forsvarsopstilling til at lade Julie Kristine Svendsen mandsopdække HEI’s venstre back, som havde voldt gæsterne store problemer.

”Så kom vi i kontrol med kampen, og resten af halvlegen blev spillet på vores præmisser. Vi var foran til det sidste og kunne have vundet med to mål, hvis vi havde scoret på straffekastet kort før tid,” siger Max Ørum Christensen.

”Vi var meget stolte af pigerne, som leverede en koncentreret indsats. De holdt hovedet koldt og var i stand til at føre de store taktiske ændringer ud i livet, selv om vi ikke har trænet i en 4-2 angrebsopstilling. Og jeg må indrømme, at Niels Christian og jeg var godt tilfredse efter kampen over at vores taktiske greb lykkedes,” siger Max Ørum Christensen.

Ida Nielsen topscorer med 8 mål

Hornslet IF stillede med kun syv markspillere og havde således kun en udskiftningsspiller på bænken og Mia Søgaard Bang til at supplere Malene Brejnbjerg i målet med til kampen mod HEI i Skæringhallen

”Linda Assing Christensen måtte melde afbud på grund af arbejde, men heldigvis fik vi Mette Ørum Madsen til at træde ind på holdet, selvom hun er flyttet til Kolind. Hun vil godt hjælpe, hvis det kniber, og hun har en rutine vi godt kan bruge,” siger Max Ørum Christensen.

Han vil ikke fremhæve nogen spillere, for sejren over HEI skyldtes en solid holdindsats, hvor alle gjorde hinanden gode, og hvor alle syv markspillere kom på scoringslisten. Ida Nielsen blev topscorer med 8 mål, hvoraf de 6 blev scoret i 1. halvleg.

”Det blev afgørende, at vi ændrede taktikken undervejs i kampen. Vi er meget glade for sejren, for vi skal have point for at komme væk fra den nederste ende af tabellen,” siger Max Ørum Christensen, som håber på yderligere point i de to næste kampe inden jul.

Hornslet IF skal allerede i ilden igen onsdag aften, når AGF venter i Hal 3 i Ceres Park.

Søndag kl. 16.00 spilles den sidste kamp inden jul, når Viby IF kommer på besøg i Hornslet Idræts- og kulturcenter.

Kampfakta

3. Division Damer, Pulje 3

HEI - Hornslet IF 23 - 24 (11 - 13)

Søndag 2. december kl. 19.15 i Skæringhallen A

Målscorere:

  Ida Nielsen: 8 mål

  Sara Thrue: 6 mål

  Therese Due: 4 mål

  Emilie Gammelvind Sørensen: 2 mål

  Julie Kristine Svendsen: 2 mål

  Mai Søgaard Bang: 1 mål

  Mette Ørum Madsen: 1 mål

Publiceret 04 December 2018 22:40