'King Kasper' alias Kasper Schmidt Jørgensen fra AC Norddjurs har været en af de helt tunge drenge i Serie 3 i dette efterår. Mod Auning tændte han ny energi i sit hold med reduceringen til 3-2 på hovedstød. Arkivfoto

'King Kasper' alias Kasper Schmidt Jørgensen fra AC Norddjurs har været en af de helt tunge drenge i Serie 3 i dette efterår. Mod Auning tændte han ny energi i sit hold med reduceringen til 3-2 på hovedstød. Arkivfoto

Seriefodbold: Mega nedtur for Auning IF, som tabte 4-3 og rykker ned

Auning IF havde matchbold mod AC Nordjurs, men tabte med 4-3 efter en føring på 3-1 og blev den lille i duellen med Åstrup/Hammelev IF

Af
Martin Schultz

”Vi hang med hovedet i et kvarter i omklædningsrummet. Så kikkede vi hinanden i øjnene, tog en øl og holdt vores afslutningsfest. Vi fortsætter sammen og vil have Auning IF op igen.”

Det siger Auning IF træner Claus Svenningsen, efter at Auning IF lørdag eftermiddag var så tæt på at redde livet i Serie 3, men tabte kampen mod AC Norddjurs med 4-3 og derfor må en tur ned i Serie 4.

Håbet var ellers lysegrønt i halvlegen, hvor Auning IF på eget græs var foran med 3-1 i jagten på den sejr, som uanset Åstrup/Hammelev IF’s resultat mod TRIF ville give Auning IF endnu en sæson i Serie 3 efter en stærk slutspurt og senest en 8-0 sejr mod et modløst Mørke IF hold.

”Men ikke meget er gået vores vej i denne sæson. Vi har spillet mange gode kampe, men det har været stolpe ud for os. Vi rykker ned med en positiv målscore,” siger Claus Svenningsen.

Og det gik heller ikke Auning IF’s vej lørdag eftermiddag på Auning Stadion, hvor hjemmeholdet i 2. halvleg måtte skifte profilerne Esben Sørensen og Bobby Brix ud med skader og måtte se AC Norddjurs indhente Auning IF’s forspring på to mål for i dommerens tillægstid at slå derouten fast med et mål til 4-3 på et straffespark.

Auning IF på rette kurs i halvlegen

Auning IF fik ellers en perfekt start på kampen, da Anders Friis Laursen efter seks minutters spil ved den bagerste stolpe kunne heade et indlæg fra Simon Vest til en 1-0 føring.

Men AC Norddjurs, som ikke havde andet end æren og en 2. plads at spille for havde ikke tænkt sig at lægge sig ned, og efter små tyve minutter udlignende Isak Isaksen til 1-1, da han blev spillet i dybden af Frederik Laursen.

Auning IF kom igen foran efter 25 minutter, da Martin Gundersen pressede AC Norddjurs’ målmand Anders Emil Hjort på en returbold og fik scoret til 2-1. Og kort før halvleg kunne Andreas Dahl Andersen score til en halvlegsføring på 3-1, da han samlede en returbold op på kanten af feltet og klappede til den med venstrebenet.

”Vi havde resultatet og havde godt styr på vores modstander, så vi skulle ud og arbejde for det,” siger Claus Svenningsen om Auning IF’s indstilling i pausen.

Men det kom til at gå helt galt, for efter et kvarter i 2. halvleg reducerede AC Norddjurs ved holdets topscorer Kasper ”King Kasper” Schmidt Jørgensen, som flot headede et indlæg fra Malthe Engelund i mål til en reducering. Små fem minutter senere begik indskiftede Rasmus Ibsen et frispark, som kostede et gult kort og dermed en ti minutters udvisning. Malthe Engelund scorede på frisparket, som målmand Jimmy Højholdt nok havde klaret på en god dag.

Et år mere med træner Claus Svenningsen

”Vi havde en periode, hvor vi rystede på hånden, og hvor Esben Sørensen måtte bæres fra banen med en ankelskade og vi også måtte skifte Bobby Brix ud. Det var et par tunge udskiftninger, der rystede os,” siger Claus Svenningsen.

Åstrup/Hammelev IF var samtidig på Aastrup Stadion ved at køre TRIF over med en 5-0 sejr, så der skulle en Auning sejr til for at redde livet i Serie 3.

Men det gik helt galt for hjemmeholdet, da dagens uheldige helt Rasmus Ibsen i dommerens tillægstid skubbede en modstander omkuld i feltet. Der blev dømt straffespark, som Isak Isaksen scorede på til en 4-3 sejr til AC Norddjurs. Nedrykningen var en eftertrykkelig realitet.

Auning IF havde afgørelsen i egne hænder og havde troen på at kunne redde livet i den afgørende kamp. Men træner Claus Svenningsen og spillerne er opsatte på at komme hurtigt op igen.

”Spillerne har tillid til mig, og jeg har tillid til spillerne,” siger Claus Svenningsen, som efter tre år i klubben med blandt andet to nedrykninger, har skrevet under på at træne holdet det næste år.

”At man kan gå så meget modstand igennem og stadig stå sammen, det kan jeg godt li,’ siger Claus Svenningsen.

Over al forventning i AC Norddjurs

”Auning IF havde mest på spil og var mest tændte i 1. Halvleg. Men jeg skældte ud i halvlegen, for der manglede vilje til at løbe og kæmpe for hinanden,” siger AC Norddjurs træner Claus Koch.

Og 2. halvleg blev meget bedre for puljens store overraskelse AC Norddjurs, der osm oprykker var i stand til at blande sig i oprykningskampen og endte sæsonen på en 2. Plads.

”Vi fik reduceret ved Kasper Schmidt Jørgensen på et rigtig flot opspil, hvor Malthe Engelund sendte bolden ind i hovedet på Kasper,” siger Claus Koch.

”Vi er bedst og har bolden i den periode, hvor Auning IF er i undertal. Malthe Engelund scorede direkte på et frispark, hvor Aunings målmand så uheldig ud, og så endte vi med at Isak Isaksen scorede på et dumt straffespark.

”Jeg er rigtig tilfreds. Det er gået over al forventning. Jeg havde forventet flere udsving af så ungt et hold, men det var mest i de to kampe mod Østdjurs 91, at vi ikke leverede. Så jeg er meget stolt over at vi fik en 2. plads i vores første sæson i Serie 3,” siger Claus Koch, som fortsætter som træner i barndomsklubben.

Kampfakta:

Serie 3, Pulje 35

Auning IF - AC Norddjurs 3 - 4 (3 - 1)

Lørdag 3. november kl. 13.30 på Auning Stadion

Målscorere:

  1 - 0 Anders Friis Laursen (6. min.)

  1 - 1 Isak Stenfeldt Isaksen (18. min.)

  2 - 1 Martin Gundersen (25. min.)

  3 - 1 Andreas Dahl Andersen (41. min.)

  2 - 3 Kasper Schmidt Jørgensen (59. min.)

  3 - 3 Malthe Engelund (65. min.)

  3 - 4 Isak Stenfeldt Isaksen/straf. (95. min.)

Publiceret 08 November 2018 09:30