16 virksomheder på Djursland er med på listen over Børsen gazeller i 2018

16 virksomheder på Djursland er med på listen over Børsen gazeller i 2018

Gazeller: Mørke virksomhed topper på Djursland

Entreprenørvirksomheden Toft & Alexandersen ApS er den af 16 Børsen gazellevirksomheder på Djursland, der har haft den største vækstprocent i bruttoomsætningen på fire år

Af
Lars Norman Thomsen

ERHVERVSLIV Midtjylland udmærker sig ofte, når Børsen hylder årets mange gazellevirksomheder, og i år er ingen undtagelse.

I alt kan 580 midtjyske virksomheder, heraf 12 fra Norddjurs og 4 fra Syddjurs, give sig selv et klap på skulderen. Det er samtidig en gazellevækst på næsten 10 procent i forhold til sidste år, og Midtjyllands gazellevirksomheder udgør nu hele 27,6 procent af alle gazeller i landet. Det er ifølge Niels Lunde, chefredaktør på Børsen, et udtryk for den iværksætter- og innovationslyst, der er i regionen. Han udtaler i en pressemeddelelse:

"Det er imponerende at se, at så mange midtjyske virksomheder igen i år lykkes med at bevare den positive vækst. Når man som region huser mere end en fjerdedel af alle landets gazeller, så er det ikke kun en sejr for virksomhederne. Det har også stor betydning for beboerne i Midtjylland. For i takt med virksomhedernes succes, bliver der også skabt flere arbejdspladser i regionen. Det er det, der gør gazellerne så vigtige for os alle."

På kun ét år har Midtjyllands gazellevirksomheder samlet set skabt hele 1.982 nye arbejdspladser.

Regionens gazellevinder hedder Hungry.dk, og meget tyder på, at folkene bag den populære takeaway-tjeneste så rigtigt, da de etablerede Hungry.dk i Aarhus i 2013. Hungry.dk leverer i dag mad i hele landet, og på kun fire år er det lykkes for den aarhusianske takeawaykæde at øge sin bruttoomsætning med 1.634 procent. Dette gør Hungry.dk til den virksomhed i Midtjylland, der har haft den højeste vækst.

Mørke virksomhed i top

Mørke virksomheden Toft & Alexandersen ApS har præsteret den største vækst i bruttoomsætningen over de seneste fire år af de 16 virksomheder fra Djursland på listen:

Syddjurs:

  Toft & Alexandersen ApS, Mørke (371,3 pct.)

  Dana Metal ApS, Kolind (205,8 pct.)

  Jowin ApS, Hornslet (117,8 pct.)

  Nordisk Mur & Fliseservice ApS, Ebeltoft (106,3 pct.)

Norddjurs:

  Brdr. Kempel ApS, Ørsted (274 pct.)

  AH Transport ApS, Grenaa (268,3 pct.)

  Mitech ApS, Auning (208,1 pct.)

  Murermester Kristian Wetche ApS, Grenaa (182,3 pct.)

  Prip ApS, Grenaa (167,5 pct.)

  A.E. Maskiner ApS, Ørsted (157,7 pct.)

  Urtegården ApS, Vivild (146,5 pct.)

  Nymark & Fogh Teknik ApS, Grenaa (142,1 pct.)

  DB Norddjurs ApS, Grenaa (130,3 pct.)

  JP Elteknik & Entreprise ApS, Trustrup, (116,0 pct.)

  Lindhardt Steffensen Advokater A/S, Grenaa (106,4 pct.)

  LB-Consult A/S, Grenaa (104,3 pct.)

Fakta:

  Det er 24. gang, at Børsen kårer de hurtigst voksende virksomheder i Danmark - gazellerne. Gazellerne udgør blot 0,5 til 1 procent ud af et samlet antal aktie- og anpartsselskaber i Danmark på små 300.000.

Krav til gazellerne

  Gazellerne er virksomheder, der har udvist en særlig evne til at skabe vækst. Kravet er (som minimum) en fordobling af nettoomsætningen over de sidste fire år, og positiv vækst i samtlige fire år. Resultatet af Primær drift (EBIT) må gerne være negativ i de enkelte år blot summen over de fire år er positiv.

Antal gazeller på landsplan

  I år er der 2.099 gazellevirksomheder på landsplan. Det er 100 flere end sidste år, hvor der var 1.999.

Publiceret 08 November 2018 10:30