PDF Dokumente

PDF Dokumente

Busbesparelser rammer hårdt

Rute 351 laves om til uddannelsesrute

Af
Lars Norman Thomsen

Et samlet Regionsråd er enige om omfattende besparelser, ca. 60 mio. kroner, på den kollektive trafik, der kommer til at ramme Djursland, især Norddjurs Kommune, særdeles hårdt.

Det drejer sig om ruterne 120, 211, 213, 214, 319 og 352.

I slutfasen af budgetforhandlingerne lykkedes det at redde nogle af de lukningstruede busruter ved at omdanne dem til uddannelsesruter.

Dette gælder bl.a. busrute 351 Grenaa-Ebeltoft, hvor familierne nu fortsat kan sende børnene til ungdomsuddannelserne.

Og når Regionsrådet sikrer busruter som uddannelsesruter, giver det kommunerne større mulighed for at finansiere yderligere afgange på disse busruter. Det kan blive aktuelt i både Norddjurs og Syddjurs.

"Nord- og Syddjurs arbejder sammen om at finde ud af, hvilke busruter vi kan drive videre og i hvilket omfang," siger Syddjurs borgmester Ole Bollesen (S).

"Jeg ved ikke, hvornår, vi kan sige noget. Men vi skal nok informere hurtigst muligt. Vores borgere har krav på hurtig information."

Det lokale regionsrådsmedlem Niels Erik Iversen (S), Grenaa, er bekymret over konsekvensen af besparelserne som træder i kraft fra 1. april 2019, hvor Letbanetoget fra Aarhus til Grenaa forventes at køre:

"Vi har forsøgt at få flere penge fra Christiansborg til kollektiv trafik, men uden held. Jeg har nævnt det overfor vores folketingsmedlem Leif Lahn Jensen (S). Han rejser nu sagen i Folketinget."

Publiceret 08 November 2018 12:19

SENESTE TV