Der er ingen erstatning for klasse: Rasmus Wetche kan fortsat finde vejen til målet. 15 kasser scorede veteranen i Serie 2 for Grenaa IF i dette efterår. Arkivfoto

Der er ingen erstatning for klasse: Rasmus Wetche kan fortsat finde vejen til målet. 15 kasser scorede veteranen i Serie 2 for Grenaa IF i dette efterår. Arkivfoto

Seriefodbold: Monstersejr og tre mål af Rasmus Wetche ikke nok til oprykning

Grenaa IF slog Lystrup IF med 10-0 i den sidste kamp, men kunne ikke hente Hadsten IK i kampen om oprykning til Serie 1

Af
Martin Schultz

Med et minut tilbage at spille i sæsonens sidste kamp mod Lystrup IF lå Grenaa IF’s rutinerede angribere Sune Sørensen og Rasmus Wetche side om side med hver 14 mål i kampen om titlen som topscorer, da Sune Sørensen scorede sit tredje mål i kampen til 10-0. Men dommeren fløjtede for offside og annullerede målet. Da Lystrup IF’s målmand derefter skulle sparke bolden ud, ramte han lige i ryggen på Rasmus Wetche. Den 36-årige måltyv sagde tak for tilbuddet og sparkede resolut bolden i mål til 10-0.

”Ikke blot scorede han til 10-0, men han sendte også sit mål nr. 15 i kassen i denne sæson og huggede dermed topscorertitlen lige for næsen af Sune Sørensen,” fortæller Grenaa IF’s cheftræner Gary Taylor om årets sidste scoring i kæmpesejren mod et meget ungt hold fra Lystrup IF.

Grenaa IF gjorde hvad holdet skulle for at holde livet i håbet om oprykning til Serie 1, men kunne efter sejren blot vente på udfaldet af kampen lørdag middag mellem Langaa IK og topholdet Hadsten IK. Og her gjorde Hadsten IK med en 2-0 sejr arbejdet færdigt og holdt fast i den oprykning, som Grenaa IF var så tæt på at hugge forrige lørdag. Her endte den direkte duel mellem de to suveræne tophold 1-1 efter at Grenaa IF havde ført med 1-0 det meste af kampen inden Hadsten SK fik udlignet på et straffespark syv minutter før tid.

”Vi sluttede en fin sæson med i alt 34 point, og det burde være nok til en oprykning. Men Hadsten SK fik 35 point, men vi er vældig tilfredse og meget stolte over vores 2. plads,” siger Gary Taylor.

Rasmus Møller og Rasmus Wetche på bænken

Lystrup IF var på forhånd dømt til nedrykning og stillede med et meget ungt hold til kampen fredag aften på kunstgræsbanen på HSM Arena i Grenaa.

”Det var en flok unge gutter på vel 16-17 år, og man må sportsligt tage hatten af for at de overhovedet stillede op. Vi stillede med et meget stærkt hold og havde for eksempel Rasmus Møller og Rasmus Wetche på bænken, og så er man stærkt kørende. Det var en meget ulige kamp, hvor Lystrup IF kun var med de første 5-10 minutter. Da vi var kommet foran med 2-0 i det 14. og det 24. minut knækkede de sammen og dermed var den kamp ovre,” fortæller Gary Taylor.

”Vi gjorde til gengæld hvad vi skulle, men fik ikke den hjælp fra Langaa IK, som vi havde brug for.

Så det blev lige ved og næsten, for vi manglede et point.”

Stemmer på målmand Leoanardo Magnaguagno

Med den flotte andenplads fik Grenaa IF så rigeligt opfyldt sin målsætning om at sikre sin forbliven i rækken og fik en helt anden afslutning på sæsonen end i foråret. Her var Grenaa IF ude i en direkte duel med IF Midtdjurs om en forbliven i rækken i sæsonens sidste kamp og overlevede kun på et mål til udligning til 3-3 i dommerens tillægstid.

”Man må sige, at vi har fået genrejst holdet, og nu holder vi ferie. Vi fejrede det gode resultat i omklædningsrummet og ser frem til hele Grenaa IF’s afslutningsfest lørdag 24. november. Jeg forventer, at det bliver det samme team, som skal føre holdet videre. Min kontrakt udløber, men lad os nu se,” siger Gary Taylor, som ekstraordinært skiftede fra holdleder til cheftræner i foråret, da holdet havde haft en elendig start på sæsonen og lå sidst i tabellen.

Sune Sørensen blev kåret til kampens spiller, men stemmerne faldt ret spredt og der blev også stemt på målmand Leonardo Magnaguagno, selvom Lystrup IF ikke havde noget der lignede en chance. Det blev til to mål til Sune Sørensen, men han måtte som nævnt set sig overhalet af Rasmus Wetche, som scorede hattrick efter sit indhop i 2. halvleg og med 15 mål nappede titlen som topscorer.

Kampfakta:

Serie 2, Pulje 17

Grenaa IF - Lystrup IF 10 - 0 (3 - 0)

Fredag 2. November kl. 19.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

  1 - 0 Sune Sørensen (14. min.)

  2 - 0 Martin Westmark Hansen (24. min.)

  3 - 0 Morten Winther (26. min.)

  4 - 0 Rasmus Wetche (52. min.)

  5 - 0 Simon Sørensen (64. min.)

  6 - 0 Christian Rytter Fløjborg (67. min.)

  7 - 0 Sune Sørensen (72. min.)

  8 - 0 Rasmus Wetche (82. min.)

  9 - 0 Mathias Fruensgaard (88. min.)

  10 - 0 Rasmus Wetche (90. min.)

Publiceret 06 November 2018 17:00