Thomas Zacher Sørensen kan gå på trænerpause med god samvittighed efter en række succesfulde år i barndomsklubben KPI. Foto: Martin Schultz

Thomas Zacher Sørensen kan gå på trænerpause med god samvittighed efter en række succesfulde år i barndomsklubben KPI. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: Martin Holm Hansen stak af og afgjorde nervekamp på Kolind Park

Kolind/Perstrup IF sagde farvel til Thomas Zacher Sørensen med at sikre sig endnu en sæson i Serie 1 med en 2-1 sejr over bundholdet Christiansbjerg IK i en vanvittig sidste runde

Af
Martin Schultz

Både Kolind/Perstrup IF og Vivild IF kommer til at repræsentere Djursland i Serie 1, når den nye sæson bliver fløjtet i gang i foråret.

Et var facit, efter at de to Djurslandsklubber lørdag vandt deres kampe i en vanvittig afslutningsrunde i den ekstremt lige pulje i Serie 1. Vivild IF gik på banen på Kristrup Stadion allerede kl. 11.00 og reddede livet med en sejr på 3-2 over Kristrup B, mens Kolind/Perstrup IF med en 2-1 sejr over bundholdet Christiansbjerg IK fra Aarhus sikrede sig tilstrækkeligt med point til overlevelse og sågar endte i top tre med 20 point.

”Det var en helt vildt lige række. Jeg har aldrig set noget lignende. Der var kun fire points forskel på rækkens nr. et Helsted Fremad med 22 point og rækkens nr. 7 DGL 2000, som rykker ud med 18 point,” siger Kolind/Perstrups afgående træner Thomas Zacher Sørensen.

Også Kolind/Perstrup IF havde kniven på struben og kunne i værste fald ende under stregen, men på to scoringer af holdets hurtigløbere Sebastian Konrad og Martin Holm Hansen kom holdet i mål og kan nu se frem til en ny spændende sæson med den snart tidligere Vivild IF træner Dennis Holdgaard ved roret.

Elevatoren gik heldigvis mest op

Med sejren over Christiansbjerg IK fik Thomas Zacher Sørensen den bedst tænkelige afsked med sin barndomsklub, som han for to og et halvt år som debuterende seniortræner overtog i totalt ramponeret tilstand.

”Elevatoren er gået både op og ned, men heldigvis mest op. Det har fyldt meget, og nu trænger jeg til noget tid til min familie og mig selv,” siger Thomas Zacher Sørensen, som ikke har hørt om at nogen af KPI-truppens spillere vil stoppe.

Sæsonen startede frygteligt for Kolind/Perstrup IF, som lagde ud med tre nederlag inden en 8-1 røvfuld på udebane mod Dronningborg B i den tredie kamp tilsyneladende vækkede holdet. Siden spillede holdet ni kampe uden at tabe og oplevede den helt store forløsning med sejren over Christiansbjerg IK i den sidste kamp.

”Nu får spillerne en god lang opstart med en ny træner. Det var svært at rykke holdet i sommerpausen efter oprykningen til Serie 1. Det var der for lidt tid til,” siger Thomas Zacher Sørensen.

Bolden listede sig ind over stregen

”Bundholdene” Vivild IF og DGL 2000 tævede topholdene i den vanvittige afslutning i rækken, så også kampen kl. 16.00 på Kolind Park mellem Kolind/Perstrup IF og Christiansbjerg IK blev en skæbnekamp, hvor hjemmeholdet i værste fald kunne komme i knibe med et nederlag.

”Vi kom dårligt fra start og kom bagud efter 12 minutter, da et indlæg blev sparket fra højre side over i vores bagrum og derfra på indersiden af stolpen, hvor den listede sig ind over stregen,” fortæller Thomas Zacher Sørensen.

”Der var en dårlig stemning og energi med en lidt opgivende holdning på holdet, men det fik vi heldigvis rettet op på. Og i det 20. minut fik vi udlignet, da bolden efter et hjørnespark hoppede og dansede inde i feltet og landede for fødderne af Sebastian Konrad, som kunne sparke bolden i mål til 1-1. Derefter kom vi meget bedre med og havde også nogle muligheder efter omstillinger, men var ikke skarpe nok,” siger Thomas Zacher Sørensen.

Kastede bolden ud i bedste Schmeichel-stil

Uafgjort var et godt nok resultat for hjemmeholdet, men det var ikke noget Kolind/Perstrup IF ville spille på i 2. halvleg.

”Vi skulle gøre alt og give alt, hvad vi kunne for at få en sejr. Og efter 60. minutter fik vores målmand André Tonnesen Ørgaard fat i bolden efter et hjørnespark og kastede i bedste Schmeichel-stil bolden præcist ud i højre side til Martin Holm Hansen. Mikkel Lenø Stær og Sebastian Konrad fulgte godt med fremad banen og vi kom i overtal. Martin Holm Hansen holdt fast i bolden og løb stærkt ned gennem midten af banen. Han kom fri og scorede til 2-1,” fortæller Thomas Zacher Sørensen.

”Det var en kæmpe forløsning og gav os ekstra energi. Vi var i ok kontrol i resten af kampen. Gæsterne havde nogle skud på mål, men dem tog André sig af. Det var en nervekamp og hele holdet leverede en godkendt indsats. Det var stærkt, at vi kom godt igen efter at være kommet bagud tidligt i kampen,” slutter en tilfreds og lettet Thomas Zacher Sørensen.

Kampfakta:

Serie 1, Pulje 7

Kolind/Perstrup IF - Christiansbjerg IK 2 - 1 (1 - 1)

Lørdag 3. november kl. 14.00 på Kolind Park

Målscorere:

0 - 1 Christiansbjerg IK (13. Min.)

1 - 1 Sebastian Konrad (20. min.)

2 - 1 Martin Holm Hansen (61. min.)

Publiceret 06 November 2018 10:38