Kristian Kaagh (bagerst) scorede atter for FC Djursland, men lige meget hjalp det. Kaagh har ni mål i dette efterår, og det placerer ham som nummer to på topscorerlisten i Danmarksserien efter Nørre Sundbys Rolf Glavind Toft, der har scoret 12 gange. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Kristian Kaagh (bagerst) scorede atter for FC Djursland, men lige meget hjalp det. Kaagh har ni mål i dette efterår, og det placerer ham som nummer to på topscorerlisten i Danmarksserien efter Nørre Sundbys Rolf Glavind Toft, der har scoret 12 gange. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Danmarksserien: FC Djursland på vinterpause med ufortjent stort nederlag

Formstærke FC Djursland spillede ”naivt og alibi-agtigt” i forsvaret og tabte med 5-1 til Viby IF i efterårets sidste kamp i Danmarksserien

Af
Martin Schultz

”Vi har haft en rigtig god periode, og det ville have været kronen på værket, hvis vi havde fået tre point ud af kampen mod Viby IF. Men Viby IF er et sindssygt svært hold at spille imod, og deres sejr var ikke ufortjent. Men 5-1 til Viby IF var nogle temmelig misvisende cifre.”

Det siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen, som må sende sit ellers formstærke hold på vinterpause med et nederlag på 5-1 efter 3-0 ved pausen. Efter at have hentet13 point i de otte seneste kampe og sidst havde taget point fra topholdet Nørresundby FB på hjemmebanen i Grenaa, havde det trofaste publikum nok sat næsen op efter lidt mere end en enkelt scoring af Kristian Kaagh, da Viby IF lørdag eftermiddag gæstede HSM Arena i efterårets sidste kamp.

”Viby IF er et rutineret, meget velorganiseret og fysisk stærkt hold, men ønsker i virkeligheden ikke at have bolden. De skabte ikke en eneste chance i det åbne spil og spillede sig ikke frem til noget, men slog til på de standardsituationer, som de er så gode til. Viby IF scorede på tre standardsituationer i 1. halvleg og på to omstillinger i 2. halvleg, hvor det sidste mål faldt til allersidst, hvor vi trykkede voldsomt på,” fortæller Robert Sørensen.

”Vi skabte 3-4 store chancer i 1. halvleg, og i 2. halvleg havde vi også chancer til at skabe spænding i kampen, men udnyttede ikke vores muligheder. Til gengæld spillede vi naivt og alibi-agtigt i vores forsvar, og det skal man ikke imod Viby IF, slet ikke,” siger Robert Sørensen.

Fik en advarsel efter 2 minutter

FC Djursland fik allerede den første advarsel efter 2 minutter, for gæsterne fra Viby scorede, da et hjørnespark blev sendt over i det bagerste rum. Bolden blev headet tilbage ind foran mål, hvor en Viby-spiller vandt duellen mod en FC Djursland forsvarer og sendte bolden forbi Christian Rygaard i mål til 1-0.

”Viby IF er dygtige til det de kan, og man skal tænke på, at de fornylig kun tabte med 2-0 til FC København i Pokalturneringen. Og efter 23 minutter kom de foran med 2-0 i en lignende situation, hvor et hjørnespark førte til et klumpspil, hvor bolden faldt ned til en af deres spillere. Vi skabte gode chancer, og ved stillingen 2-0 slap Søren Koch Østergaard igennem i højre side og Jamil Faizi afsluttede, men hvor Viby IF’s målmand hev en klasseredning frem, en ”once in a lifetime”-redning,” fortæller Robert Sørensen.

Satsede offensivt efter pausen

Efter pausen gik FC Djursland på banen for at satse offensivt.

”Vi gik på banen med et offensivt udtryk og startede aggressivt, for vi havde troen på at vi kunne åbne kampen. Men efter få minutter blev vi fanget i en omstilling, og når man er bagud med 4-0 på Danmarksserie-niveau, så er det ”game over”. Men vi kørte på, og efter et kvarter brød vi igennem i højre side og Kristian Kaagh viste sin styrke i hovedspillet og headede bolden i mål til 4-1. Vi havde chancer nok til at skabe spænding i kampen, og blandt andet havde Kristian Kaagh flere gode forsøg. Men i stedet blev vi straffet til allersidst, da Jamil Faizi skød en frisparksbold ind i muren og vi fik en omstilling imod os. Men 5-1 er et helt misvisende resultat,” mener Robert Sørensen.

Juleferie indtil 7. januar

FC Djursland havde afbud fra angriberne Morten Bruun og Morten Smidt, og stillede indledningsvist op i den 4-3-2-1 juletræsformation, som havde givet point i blandt andet kampene mod topholdene Nørresundby FB og Lyseng IF.

”Men i 2. halvleg satsede vi offensivt og gik over til 4-4-2 med Jamil Faizi og Kristian Kaagh på toppen. Men bagud med 3-0 ved pausen kom kampen til at foregå på Viby IF’s præmisser,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland træner nu videre i 14 dage to gange om ugen inden spillerne bliver sendt på en velfortjent juleferie. Træningen starter op igen 7. januar.

”Vi havde en meget kort sommerpause efter oprykningen fra Jyllandsserien, og vi har kunnet mærke en vis mental træthed hos spillerne,” siger Robert Sørensen, som er klar til at tage fat igen efter juleferien og ikke forventer ændringer i hverken trænerstab eller trup.

”Vi er meget tilfredse med vores trup, som fungerer godt både spillemæssigt og socialt. Jeg forventer ikke de store ændringer på det område,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland overvintrer på en 9. plads med 13 point efter 14 kampe, og med kun et point op til Aarhus Fremad og to point op til AaB og Holstebro B. Under FC Djursland ligger Lystrup IF på sidstepladsen med 7 point.

FC Djursland indleder forårssæsonen søndag 24. marts 2019 med en udekamp mod Vatanspor.

Kampfakta:

Danmarksserien. Pulje 4

FC Djursland - Viby IF 1 - 5 (0 - 3)

Lørdag 3. november kl. 14.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

0 - 1 Anders Bojer Jørgensen (2. min.)

0 - 2 Anders Bojer Jørgensen (23. min.)

0 - 3 Kasper Møller 41. min.)

0 - 4 Kristoffer A. Thomsen (49. min.)

1 - 4 Kristian Kaagh (61. min.)

1 - 5 Mads Beindahl Krogh (90. min.)

Publiceret 05 November 2018 13:35