Christian Fløjborg bedste GIF'er i opgøret mod Hadsten. Foto: Lars Norman Thomsen

Christian Fløjborg bedste GIF'er i opgøret mod Hadsten. Foto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: Sune Sørensens mål ikke nok for Grenaa IF i uafgjort topopgør

Oprykningen blev ikke afgjort, for Hadsten SK hoppede af krogen otte minutter før tid på et straffespark i 1-1 opgøret mellem de to tophold i Serie 2

Af
Martin Schultz

Med under ti minutter tilbage havde Grenaa IF lørdagens topopgør mod Hadsten SK lige nøjagtig hvor holdet ville have det: foran med 1-0 ville Hadsten SK være stødt fra førstepladsen og Grenaa IF i bedste fald klar til en oprykning til Serie 1.

Men i det 82. minut lavede Morten Winther i forsøget på at afværge en tværaflevering en glidende tackling på en sådan måde, at bolden ramte ham på armen. Dommerens fløjte lød øjeblikkeligt for et korrekt dømt straffespark, og Hadsten SK’s Mike Rohde kunne udligne fra 11-meterpletten over for Grenaa IF’s rutinerede målmand Leonardo Magnaguagno.

Dermed var stillingen uændret i den hårfine direkte duel mellem rækkens nr. 1 Hadsten SK med 32 point og Grenaa IF med 31 point med en kamp tilbage inden facit for efterårssæsonen 2018 skal gøres op på lørdag.

Lørdag eftermiddag skal topholdet Hadsten SK en tur til Langå Stadion for at møde Langå IK i et på de kanter klassisk lokalopgør, mens Grenaa IF allerede fredag aften på HSM Arenas kunstgræsbane i Grenaa tager imod for længst nedrykningsdømte Lystrup IF.

”Vi vil kæmpe for vores chance til det sidste, og så må vi se hvor langt det rækker. Med en sejr mod Lystrup IF fredag aften kan vi lægge maksimalt pres på Hadsten SK inden opgøret mod Langaa IK. Det er et lokalopgør, og der kan forhåbentlig alting sker,” siger Grenaa IF’s cheftræner Gary Taylor om den spændende afslutning i toppen af Serie 2.

Sune Sørensen kom imellem to gange

Hadsten IK og Grenaa IF har for flere kampe siden skilt sig ud i toppen af rækken, og gæsterne fra Grenaa var opsat på at hugge førstepladsen ved at tage alle tre point med hjem fra det direkte møde mellem de to tophold.

”Det var som om Hadsten SK ville overraske os ved at sætte os under pres de første 15-20 minutter, så vi blev sat under pres fra starten. Men vi fik arbejdet os ind i kampen, og vores plan var at tilkæmpe os chancer ved at presse højt. Og allerede efter 20 minutter opsnappede Sune Sørensen en fejlaflevering på tværs, men Hadsten SK’s målmand klarede hans afslutning med en fodparade,” fortæller Gary Taylor.

Kampen bølgede frem og tilbage uden de store chancer. Der var en mest dueller midt på banen, men gæsterne stod godt med Kris Buus Kristensen og Christian Rytter Fløjborg på den defensive midtbane.

”Efter en halv times spil lagde vi højt pres igen, og den samme forsvarsspiller lavede en næsten identisk fejl, da han spillede bolden på tværs. Sune Sørensen kom imellem, og denne gang rundede han målmanden og sendte bolden i mål til 1-0,” siger Gary Taylor.

Kampen bølgede frem og tilbage, og efter 38 minutters spil måtte Kris Buus Kristensen ud i ti minutter med et gult kort efter en hård tackling, men Hadsten SK fik ikke udbytte af overtallet på banen.

Kris Buus så rødt efter to gule kort

Grenaa IF var foran med 1-0 ved halvleg, og det var ifølge Gary Taylor ikke ufortjent.

”Vi havde et par skud på mål, mens Hadsten SK ikke havde været super farlige. Vi blev i pausen enige om at fortsætte med at køre på og lure på omstillinger, for Hadsten SK var nødt til at komme frem og jagte en udligning. 2. halvleg startede nøjagtigt som 1. halvleg, hvor vi blev presset, men vi stod godt i forsvaret. Vi stod stærkt på banen og det gjorde det nemt for vores forsvar. Vi kom stille og roligt med i kampen, og Sune Sørensen havde et drøn forbi deres mål. Også Christian Rytter Fløjborg og Mathias Fruensgaard havde gode muligheder,” fortæller Gary Taylor.

Hadsten SK pressede på, men uden at blive farlige. I to tilfælde appellerede hjemmeholdet for straffespark uden at få det, men med syv minutter igen var der ingen vej udenom for dommeren, da bolden ramte Morten Winther på armen efter en glidende tackling.

Hadsten SK scorede på straffesparket og dermed var kampen helt lige igen.

”Resten af kampen blev en gang tju bang fodbold, for begge holde ville vinde. Men Kris Buus Kristensen fik et gult kort mere for et frispark og røg helt ud med rødt, så vi var i undertal resten af kampen. Vi kunne ikke satse hele butikken, for vi ville heller ikke tabe. Kampen tog til i intensitet, og der blev kæmpet til sidste sekund,” fortæller Gary Taylor.

Christian Rytter Fløjborg blev valgt til kampens spiller.

”Stemmerne spredte sig på mange spillere, og det var en helstøbt holdpræstation i en velspillet fodboldkamp. Ros til hele holdet og også ros til spillerne på bænken, som var klar til at komme ind, da det gjaldt,” slutter Gary Taylor. Træneren havde unge Jens Christian Sørensen tilbage fra Brazil fodboldlinjens studietur til Brasilien, og havde desuden Christian Rytter Fløjborg og Jacob Munk Christensen med fra FC Djurslands Danmarksserietrup.

Grenaa IF spiller efterårets sidste kamp fredag kl. 19.00 mod Lystrup IF på HSM Arenas kunstgræsbane i Grenaa.

Kampfakta:

Serie 2, Pulje 17

Hadsten SK - Grenaa IF 1 - 1 (0 - 1)

Lørdag 27. oktober kl. 13.30 på NMT-Byens Arena Hadsten

Målscorere:

0 - 1 Sune Sørensen (31. min.)

1 - 1 Mike Rohde/straf. (82. min.)

Publiceret 02 November 2018 08:31