Mørke træner Tonni Kristensen (th.) var ked af det, frustreret og vildt skuffet over sine spilleres indstilling i 0-8 nederlaget til Auning. Foto: Lars Norman Thomsen

Mørke træner Tonni Kristensen (th.) var ked af det, frustreret og vildt skuffet over sine spilleres indstilling i 0-8 nederlaget til Auning. Foto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: Mørke IF gik helt i sort, da Auning IF kravlede over stregen i Serie 3

Auning IF’s spillere havde tanket god energi til Oktoberfesten og bankede modløse Mørke IF med 8-0 i vitalt bundopgør

Af
Martin Schultz

Med en knusende sejr på 8-0 over allerede nedrykningsdømte Mørke IF fik Auning IF endelig kontakt med Åstrup/Hammelev IF i nedrykningsspillet i Djurslandspuljen i Serie 3. De to nedrykningskandidater har nu begge 12 point, men Auning IF er bedst i de indbyrdes opgør, så det hele afgøres på lørdag kl. 13.30, når Åstrup/Hammelev hjemme tager imod TRIF, mens Auning IF på Auning Stadion for besøg af AC Norddjurs. Er der pointlighed efter de to kampe, må Åstrup/Hammelev IF en tur ned i Serie 4.

Men først skulle Auning IF en tur til Mørke Stadion og møde et hjemmehold, som allerede var dømt til nedrykning efter kun én sæson i Serie 3. Kampen var blevet flyttet til søndag middag af hensyn til Oktoberfesten lørdag i Auning, hvor tilsyneladende flere af det nedrykningstruede Auning-holds spillere skulle i idræts- og kulturcentret for at fylde depoterne.

Og spillerne havde åbenbart fået fyldt både selvtillid og tilpas med ”Bier” på tanken, for det var et tændt Auninghold, som gik på banen for at gribe chancen for at få fat i nakken på Åstrup/Hammelev IF, som dagen før havde tabt med 5-1 til Østdjurs 91, som dermed sikrede sig oprykning til Serie 2.

”Grundlæggende synes jeg, at vi er et bedre fodboldhold end Mørke IF, men vi havde mere motivation i denne kamp, og det gjorde en stor forskel. Vi var tændte, og det var en fortjent sejr,” siger Auning IF’s træner Claus Svenningsen.

Esben Sørensen var den dominerende spiller

De to hold mødte op på en snedækket bane på Mørke Stadion, hvor kun linjerne var fejet. Og efter kun to minutter fik Mørke IF’s Christian Post et gult kort, da han gled på den sneklædte bane i en efter Mørke IF-træner Tonni Kristensens tyndt dømt kendelse.

Og der skulle kun gå fire minutter, før nettet blafrede bag den stakkels Mørkemålmand Rasmus Münster, som endnu engang stillede tappert op med en forstuvet fod for at støtte kammeraterne. Mads Storgaard satte sin direkte modstander i højre side og satte selv bolden i kassen til 1-0. Godt ti minutter senere kunne Jakob ”Jaksi” Bak øge føringen til 2-0.

”Mørke kæmpede ok, men vi havde et ekstra gear. Vi havde chancer til mere og kunne have scoret flere mål, hvis vi havde været mere effektive,” siger Auning IF-træner Claus Svenningsen.

Kampens dominerende spiller Espen Sørensen øgede føringen til 3-0 efter lidt et-to spil i feltet efter 26 minutter, og to minutter før halvleg, scorede Mads Storgaard sit andet mål til 4-0.

”Vi aftalte i pausen at fortsætte i samme gear, men efter at Jakob ”Jaksi” Bak havde scoret til 5-0 ti minutter ind i 2. halvleg, faldt Mørke IF helt sammen. Det var næsten for nemt. Hver gang vi trådte på speederen, kom vi igennem, og vi vadede i chancer,” siger Claus Svenningsen.

Anders Friis Laursen, Simon Stampe og Rasmus Ibsen sluttede målfesten med yderligere scoringer til slutresultatet 8-0.

Mange spillere præsterede godt på Auning IF’s hold, men Esben Sørensen gik forrest og blev af træneren udnævnt til kampens spiller.

”Nu venter AC Norddjurs i den altafgørende kamp, men vi tror på, at vi kan redde os. Vi er inde i en god periode og har nu vundet de seneste to kampe med 4-1 over TRIF og 8-0 over Mørke IF,” siger Claus Svenningsen inden lørdagens opgør mod AC Norddjurs.

Det mest pinlige træneren har set

Mørke IF var allerede dømt til nedrykning efter forrige uges snævre 4-3 nederlag til Nørager B, og holdet måtte undvære flere profiler på grund af skader og arbejde.

”Vores målmand Rasmus Münster står med en forstuvet fod og har ikke trænet i to uger, og det kunne desværre ses. Men fedt han mødte op, så vi kunne stille hold. Ellers var jeg den sidste løsning,” siger Mørke IF’s træner Tonni Kristensen.

Men Tonni Kristensen kunne allerede under forberedelserne til kampen se, hvor det bar hen.

”Inden kampen havde jeg til oplægget skrevet på tavlen: respekten for jer selv, holdet og fodbolden har man bare at yde 100% selvom vi er rykket ned. Men allerede i mødelokalet var der begravelses-stemning, og til opvarmningen var der ingen gejst. Vi startede med et gult kort efter to minutter ved Christian Post. Det var tyndt dømt, for han glider på en total sneklædt bane, hvor kun stregerne var fejet,” fortæller Tonni Kristensen.

”Da Auning IF kom foran 0-1 efter 4 minutter, hvor Emil Anker valgte at dække en i feltet i stedet for at tage den mand, som havde frit løb mod mål, så vidste jeg godt, hvad klokken havde slået. Det her var de ikke klar på. Auning IF førte 0-4 ved halvleg og vandt selvfølgelig fortjent 0-8. Jeg har ikke meget at sige ud over, at det er det mest pinlige jeg har set som træner. Jeg forstår ikke, at man ikke har det vindergén, selvom vi ikke har noget at spille for,” slutter Tonni Kristensen.

Mørke IF slutter sæsonen med kampen mod IF Midtdjurs lørdag kl. 13.30 på Ryomgård Stadion.

Kampfakta:

Serie 3, Pulje 35

Mørke IF - Auning IF 0 - 8 (0 - 4)

Søndag 28. oktober kl. 12.00 på Mørke Stadion

Målscorere

0 - 1 Mads Storgaard (4. min.)

0 - 2 Jakob Bak Sloth Pedersen (11. min.)

0 - 3 Esben Sørensen (26. min.)

0 - 4 Mads Storgaard (43. min.)

0 - 5 Jakob Bak Sloth Pedersen (55. min.)

0 - 6 Anders Friis Laursen (60. min.)

0 - 7 Simon Stampe (80. min.)

0 - 8 Rasmus Ibsen (90. min.)

Publiceret 30 October 2018 10:10