Søren K. Lauridsen udgiver ny digtsamling om eksistens

Socialdemokratiets fællesformand i Syddjurs udgiver 26. oktober digtsamlingen 'Forestillingen om en stjernehimmel' på Forfatterforlaget Attika

Af
Lars Norman Thomsen

KULTUR Fredag 26. oktober udgiver den lokale forfatter Søren K. Lauridsen, Ugelbølle, en ny digtsamling, 'Forestillingen om en stjernehimmel'.

Den udkommer på Forfatterforlaget Attika.

Samlingen består af 36 digte delt op i 3 afsnit: eksistens, erfaring og eftertænksomhed.

"Det er digte, der reflekterer stemninger i det moderne samfund og muligheden for at være kritisk i forhold til vores samfund, men også det helt nære med opvaskens poetik, og hvad der sker i erindringens baggård i min alder," fortæller Søren K. Lauridsen på sin Facebook-profil.

Bogen er på 54 sider - med omslagsfoto af Søren K. Lauridsens hustru, Liselotte Schlægelberger - og koster 125 kr.

Formand for S

Søren K. Lauridsen, årgang1945, er formand for Socialdemokratiets Fællesledelse i Syddjurs og som sådan tæt på de politiske beslutninger i Syddjurs. Et arbejde, der er blevet intensiveret i denne byrådsperiode efter, at Ole Bollesen har overtaget borgmesterposten fra årsskiftet.

Formandsposten hos Socialdemokratiet er kun et af en række tillidshverv i lokalområdet, som Søren K. Lauridsen har påtaget sig.

Han er således også hovedformand i TRIF og bestyrelsesformand for Rønde Gymnasium.

Søren K. Lauridsen blev uddannet lærer 1971, arbejdede i en periode som seminarielærer og var 1981-83 fagkonsulent for Undervisningsministeriet, inden han blev afdelingsleder ved Jelling Seminarium 1983-90. Herefter var han 1990-2006 rektor ved Jydsk Pædagog-Seminarium i Aarhus og 2008-10 områdedirektør ved VIA University College.

Han har siden 1966 udgivet både romaner, digtsamlinger og dramatik sideløbende med et forfatterskab af fagbøger inden for området pædagogik og medier. For eksempel 'Pædagogik som viden og handling' og en samlet historie om 'Børn og daginstitutioner gennem 180 år'.

Han seneste digtsamling, 'Fodnoter til evigheden' udkom i 2011.

Publiceret 24 October 2018 11:24